Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт25062019

Брой 119, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.71654 BGN ↓ 1 GBP = 2.18859 BGN ↑ 1 CHF = 1.76058 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Проф. Захари Захариев коментира за “Земя”

Проф. Захари Захариев коментира за “Земя”

II форум в Пекин на „Един пояс, един път

Състоялият се неотдавна в Пекин II форум на инициативата „Един пояс, един път“, в който участваха 37 държавни и правителствени ръководители и много други високопоставени представители на 150 държави, продължава да привлича внимание.

Проф. Захари Захариев, който на форума бе избран за член на ръководството на създадената в неговите рамки глобална Мрежа за изследвания на различните аспекти на „Един пояс, един път“, коментира за в. „Земя“ значението на голямото международно събитие в Пекин.

II световен форум на „Един пояс, един път“ бе не само безпоспорен успех за неговите организатори, но и до голяма степен той бе отговор на обвиненията, отправяни срещу Китай от някои западни страни, коментира проф. Захариев.

Той посочи, че обвиненията всъщност имат един общ суфльор - администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп. По-нататък проф. Захариев напомни:

„След наложените митнически санкции от Вашингтон Китай предприе конкретни стъпки за оборване на всички обвинения и критики. Началото бе поставено по време на априлските заседания на Китайския парламент и на Политическия кансултативен съвет”.

На форума бяха подписани договори за икономическо сътрудничество на обща стойност 64 млрд. долара. Жалко, че както на Първия форум, така и сега, България бе официално представена само от своя посланик в Пекин, отбеляза проф. Захариев.

Това според него е повече от странно, при положение, че става дума не само за един глобален икономически проект, но и за една уникална платформа за сътрудничество и развитие с цивилизационни измерения по отношение бъдещето на света в условията на четвъртата индустриална революция и изкуствения интелект.

България

Икономика

Култура

Спорт

Мария Оряшкова донесе първо злато на България от Минск

Мария Оряшкова донесе първо злато на България от Минск

След два дни състезателката ни по самбо ще мери сили и в схватките по борба

Мария Оряшкова спечели първия медал за България на Европейските и...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5,4 евро за килограм череши? Да, но след 5 години

5,4 евро за килограм череши? Да, но след 5 години

Родната ни стока се пласира в най-ниския ценови клас в Европа, за разлика от малтийските и люксембургските череши например, които са едни от...

Прочети още:

Loading...