Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21092019

Брой 182, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76726 BGN ↓ 1 GBP = 2.20412 BGN ↓ 1 CHF = 1.78289 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Проф. Захари Захариев коментира за “Земя”

Проф. Захари Захариев коментира за “Земя”

II форум в Пекин на „Един пояс, един път

Състоялият се неотдавна в Пекин II форум на инициативата „Един пояс, един път“, в който участваха 37 държавни и правителствени ръководители и много други високопоставени представители на 150 държави, продължава да привлича внимание.

Проф. Захари Захариев, който на форума бе избран за член на ръководството на създадената в неговите рамки глобална Мрежа за изследвания на различните аспекти на „Един пояс, един път“, коментира за в. „Земя“ значението на голямото международно събитие в Пекин.

II световен форум на „Един пояс, един път“ бе не само безпоспорен успех за неговите организатори, но и до голяма степен той бе отговор на обвиненията, отправяни срещу Китай от някои западни страни, коментира проф. Захариев.

Той посочи, че обвиненията всъщност имат един общ суфльор - администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп. По-нататък проф. Захариев напомни:

„След наложените митнически санкции от Вашингтон Китай предприе конкретни стъпки за оборване на всички обвинения и критики. Началото бе поставено по време на априлските заседания на Китайския парламент и на Политическия кансултативен съвет”.

На форума бяха подписани договори за икономическо сътрудничество на обща стойност 64 млрд. долара. Жалко, че както на Първия форум, така и сега, България бе официално представена само от своя посланик в Пекин, отбеляза проф. Захариев.

Това според него е повече от странно, при положение, че става дума не само за един глобален икономически проект, но и за една уникална платформа за сътрудничество и развитие с цивилизационни измерения по отношение бъдещето на света в условията на четвъртата индустриална революция и изкуствения интелект.

България

Култура

Уди Алън пред „Фигаро”: Не се чувствам отлъчен!

Уди Алън пред „Фигаро”: Не се чувствам отлъчен!

Винаги съм бил романтик. Моят романтизъм е начин да виждам нещата - очарователен, изненадващ и ироничен. Докато реалността в най-добрия случ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Феновете на Реал бесни, искат “главата“ на Зидан

Реал (Мадрид) изигра поредния си слаб мач от началото на сезона, след като буквално бе отнесен от ПСЖ с 3:0 в Шампионската лига, като до...

Прочети още:

Loading...

Земеделие