Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет29052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Възможно е Путин да има разговор с Тръмп в Осака

Възможно е Путин да има разговор с Тръмп в Осака

Възможно е Путин да има разговор с Тръмп в Осака

Помпейо посещава Русия за пръв път като държавен секретар на САЩ

Президентът Владимир Путин смята да обсъди с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо двустранните отношения, стратегическата стабилност и разоръжаването, както и горещи регионални въпроси като Иран, Сирия, Венецуела и денуклеаризацията на Корейския полуостров, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той напомни, че срещата на Путин с Помпейо се е състояла снощи в Сочи след срещата на Помпейо с руския външен министър Сергей Лавров.

Путин нееднократно е изразявал неразбирането си на политиката на САЩ на максимален натиск върху Иран. Това никога не дава резултат, напротив, процесът на решаване на проблема отива в задънена улица и не допринася за по-голяма сговорчивост на страните, каза Песков.

Той напомни, че и Русия, и страните от ЕС заявяват, че е необходимо да се запази иранското ядрено споразумение, от което САЩ се оттеглиха миналата година.

Същевременно Помпейо заяви, че по време на посещението си в Русия смята да обсъди ред важни въпроси и задачата му е “да открие път напред“.

“При срещите ми в Русия ще акцентираме върху ред важни теми. По някои въпроси може да постигнем съгласие, по други - не, но когато става дума за нашите интереси, длъжни сме да открием път напред“, обяви той.

Това е първото посещение на Помпейо в Русия като държавен секретар. Той имаше разговаря в Сочи със Сергей Лавров. Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, потвърди, че гостът ще бъде приет и от руския държавен глава.

По-рано Лавров назова сред централните теми на преговорите евентуалното продължаване на договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия СТАРТ-3 и положението около ядрената програма на Иран.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...