Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21052019

Брой 94, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75144 BGN ↑ 1 GBP = 2.23217 BGN ↓ 1 CHF = 1.73651 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Според анкети Зеленски побеждава Порошенко на втория тур в Украйна

Според анкети Зеленски побеждава Порошенко на втория тур в Украйна

Според анкети Зеленски побеждава Порошенко на втория тур в Украйна

Комикът се прочува като “слуга на народа“, президентът като един “добър олигарх“

Попитванията показват, че телевизионният комик Володимир Зеленски върви към съкрушителна победа над президента Петро Порошенко на балотажа на украинските президентски избори в неделя.

Порошенко е на поста от близо 5 години, докато Зеленски игра ролята на президент в телевизионен сериал над 3 години, коментира АП.

Зеленски, 41-годишен комедиен актьор, е известен главно с телевизионната си роля на учител, който става президент след като видеоклип, в който осъжда корупцията. Името на сериала - “Слуга на народа“ - беше заимствано от партията му, когато през януари той обяви кандидатурата си.

Подобно на телевизионния си герой Зеленски фокусира кампанията си в реалния живот основно върху корупцията.

Макар да е критикуван за неясната си платформа, Зеленски даде конкретни предложения, включително за премахване на съдебния имунитет на президента, членовете на парламента и съдиите, и за доживотна забрана хора, осъдени за корупция, да заемат държавни постове.

Той се обявява също за данъчна амнистия, която дава възможност ако имаш скрити пари и ги декларираш, да платиш данък от 5 процента и да не подлежиш на други мерки.

Действащият президент Порошенко дойде на власт през 2014 г. с имиджа на “добър олигарх“. Основната част от богатството му произхождаше от безупречен наглед източник: компанията за производство на шоколад “Рошен“, на която дължи и прозвището си - “Шоколадовия крал“.

Порошенко не продаде шоколадовия си бизнес. Критиците му го упрекват, че е направил твърде малко за справяне с ширещата се в Украйна корупция.

И докато икономическите му реформи угодиха на международните лидери, те поставиха милиони украинци да се чудят дали ще могат да си платят сметките за тока и водата.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Гарет Бейл се опълчи на треньора на Реал

Гарет Бейл се опълчи на треньора на Реал

Обявеният от Зинедин Зидан за ненужен в Реал (Мадрид) уелски национал Гарет Бейл е готов да предизвика голям скандал. Нападателят нямал ника...

Прочети още:

Loading...

Земеделие