Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед18112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Новото чешко правителство на Бабиш получи вот на доверие от парламента

Новото чешко правителство на Бабиш получи вот на доверие от парламента

Долната камара на чешкия парламент гласува вчера вот на доверие на ново лявоцентристко правителство на малцинството, начело с милиардера Андрей Бабиш, предаде Ройтерс. Правителството, в което участват политическото движение “Действие на недоволните граждани“ (АНО) и Чешката социалдемократическа партия, бе одобрено, благодарение на гласовете на Комунистическата партия на Чехия и Моравия.

За пръв път от 1989 г. в Чехия идва на власт правителство с подкрепата на комунистите. След продължило 16 часа заседание 105 от присъстващите 196 депутати гласуваха “за“, а 91 гласуваха “против“ новото правителство.

Центристкото популистко движение на Бабиш — втория по богатство човек в страната, основател на компанията за селскостопанска и хранителна промишленост “Агроферт“, който контролира и двата вестника с най-голям тираж в Чехия — спечели парламентарните избори през октомври 2017 г. Борбата срещу нелегалната имиграция, корупцията и прахосването на държавни средства са сред основните цели на кабинета. Комунистите, които са настроени проруски и са противници на НАТО, успяха да вкарат 7 точки в правителствената програма, вкл. въвеждане на национални референдуми, увеличения на пенсиите и на минималната работна заплата.

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Земеделие