Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед23092018

Брой 182, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66185 BGN1 GBP = 2.20773 BGN1 CHF = 1.72899 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Новото чешко правителство на Бабиш получи вот на доверие от парламента

Новото чешко правителство на Бабиш получи вот на доверие от парламента

Долната камара на чешкия парламент гласува вчера вот на доверие на ново лявоцентристко правителство на малцинството, начело с милиардера Андрей Бабиш, предаде Ройтерс. Правителството, в което участват политическото движение “Действие на недоволните граждани“ (АНО) и Чешката социалдемократическа партия, бе одобрено, благодарение на гласовете на Комунистическата партия на Чехия и Моравия.

За пръв път от 1989 г. в Чехия идва на власт правителство с подкрепата на комунистите. След продължило 16 часа заседание 105 от присъстващите 196 депутати гласуваха “за“, а 91 гласуваха “против“ новото правителство.

Центристкото популистко движение на Бабиш — втория по богатство човек в страната, основател на компанията за селскостопанска и хранителна промишленост “Агроферт“, който контролира и двата вестника с най-голям тираж в Чехия — спечели парламентарните избори през октомври 2017 г. Борбата срещу нелегалната имиграция, корупцията и прахосването на държавни средства са сред основните цели на кабинета. Комунистите, които са настроени проруски и са противници на НАТО, успяха да вкарат 7 точки в правителствената програма, вкл. въвеждане на национални референдуми, увеличения на пенсиите и на минималната работна заплата.

България

Икономика

Култура

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

Калдъръмите на Етнографския комплекс в Златоград ще бъдат сцена на възстановка “Един пазарен ден отпреди 100 г.“ на 23 септември. Събитието …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Loading...