Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Германски съд разреши екстрадицията на Карлес Пучдемон

Германски съд разреши екстрадицията на Карлес Пучдемон

Съдът в гер­ман­с­кия град Шлез­виг пос­танови вчера, че мол­бата за екс­т­радиция на бив­шия каталун­ски премиер Кар­лес Пуч­демон в Испания на основание злоупот­реба с общес­т­вени сред­с­тва е допус­тима, предаде Рой­терс. Той обаче отх­върли мол­бата за предаване на Пуч­демон на испан­с­ките власти на основание бунт.

За да бъде осъщес­т­вена екс­т­радицията, се изис­ква одоб­рението на глав­ния прокурор на провин­ция Шлезвиг-Холщайн, на територията на която се води процесът. Меж­дув­ременно бив­шият каталун­ски премиер остава на свобода, посочва АФП, позовавайки се на изяв­лението на съда.

Испания поиска екс­т­радицията на Пуч­демон заради ключовата му роля при породилия спорове референ­дум за независимостта на Каталуния миналия октом­ври. Каталун­с­кият лидер избяга в Бел­гия след референ­дума, но на 25 март бе арес­туван, докато пътуваше в Гер­мания. “Ние победихме основ­ната лъжа, раз­п­рос­т­ранявана от дър­жавата. Гер­ман­с­кото правосъдие отрече референ­думът от 1 октом­ври да е бунт“, написа в Туитър Пуч­демон след обявяването на пос­тановеното съдебно решение.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие