Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Мразещият бежанци министър Салвини посети емблематично мигрантско гето

Мразещият бежанци министър Салвини посети емблематично мигрантско гето

Мразещият бежанци министър Салвини посети емблематично мигрантско гето

Италиан­с­кият вът­решен минис­тър Матео Сал­вини, който беше зад твър­долиней­ния завой в политиката Италия спрямо миг­рацията, се раз­ходи в едно от най-емблематичните миг­ран­т­ски гета в страната, предаде ДПА.

Лагерът Сан Фер­нан­дино в южната област Калаб­рия е опис­ван от хуманитар­ните организации, работещи там, като “едно от най-големите гета в Италия“.

Прис­тиг­нал с голям полицейски ескорт, Сал­вини предиз­вика ост­рата реак­ция на хората в лагера. Повечето се оплак­ваха, че са екс­п­лоатирани от прес­тъпни босове и нас­тояваха за по-добри условия на живот.

Сал­вини, който ръководи край­нодяс­ната пар­тия “Лига“ и е вицеп­ремиер и вът­решен минис­тър на Италия, спря да поговори с група миг­ранти, които му казаха, че си изкар­ват хляба като берачи на цит­русови плодове и мас­лини.

“Едно евро на щайга (плодове)“, казаха те.

Минис­търът, които пуб­ликува видео за своето посещение във Фейс­бук, им каза да док­лад­ват случаи на трудова екс­п­лоатация и добави, че само на миг­ран­тите с редовни документи ще бъде раз­решено да останат в страната.

През януари от благот­ворител­ната организация “Лекари за човешки права“ казаха, че около 2000 души живеят в лагера в ужасни условия, при липса на ток и питейна вода.

Обещавайки масово екс­пул­сиране на нелегални миг­ранти, Сал­вини прив­лече доста привър­женици сред италиан­с­кия елек­торат, включително в южните райони, където пар­тия “Лига“ бе почти мар­гинална сила.

В Росарно, град близо до Сан Фер­нан­дино, пар­тията спечели 14 процента от гласовете на пар­ламен­тар­ните избори през март, в срав­нение със скром­ните 0.07 процента преди пет години.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие