Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21062018

Брой 121, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин изключва всякаква възможност за връщане на Крим на Украйна

Путин изключва всякаква възможност за връщане на Крим на Украйна

Путин изключва всякаква възможност за връщане на Крим на Украйна

Срещу президента е имало два опита за покушение

Рус­кият президент Владимир Путин изк­лючи всякаква въз­мож­ност за връщане на полуос­т­ров Крим на Украйна, предаде АФП. През 2014 г. присъединяването на Крим стана причина за серия от западни сан­к­ции срещу Русия.

Сед­мица преди изборите на 18 март, на които се очаква Путин да спечели чет­върти президен­т­ски ман­дат, рус­ката телевизия Россия-1 излъчи в рус­ките социални мрежи Вкон­такте и Однок­лас­ники докумен­тален филм с продъл­жител­ност около два часа, пос­ветен на рус­кия президент. Фил­мът е озаг­лавен “Путин“ и е дело на жур­налиста Анд­рей Кон­д­рашов, който ръководи предиз­бор­ния екип на Путин. В него жур­налис­тът раз­говаря с президента по редица въп­роси. В отговор на въп­рос дали Русия един ден ще бъде принуден да върне Крим на Украйна, Путин отв­ръща сухо: “Вие да не сте си изгубили ума? Такъв род обс­тоятел­с­тва не същес­т­вуват и няма да същес­т­вуват никога“.

После той допълва: “Опит­ват се винаги да каз­ват на Русия какво е ней­ното място, но това място не ни уст­ройва“.

В отговор на въп­рос дали може да прощава на хората, Путин отв­ръща кратко “Да“. После обаче допълва, че не прощава в случай на измяна.

Срещу Владимир Путин е имало два опита за покушение, се раз­бира от филма.

Пър­вият опит за покушение бил още когато Путин е и. д президент, след като е поел управ­лението на Русия от Борис Елцин. “Тогава пътувах с хеликоп­тер към Чечения, за да видя нашите мом­четата в базата в град Гудер­мес с хеликоп­тер. Докато летяхме над Кав­каз, чух гър­межи. Аз казах на спът­ниците си, че това е салют по случай праз­ника. “Не, това не е заря, а обс­т­рел“, каза единият от пилотите“, раз­казва Путин.

Той пътува за Гудер­мес, за да поз­д­рави рус­ките военни там за Нова година. Предаването на властта от Елцин стана на Нова година 1999 срещу 2000 г.

Затова антуражът му на връщане решил да изпол­зва по-безопасен мар­ш­рут. “Ние пътувахме с коли. Един от автомобилите се натъкна на край­пътна бомба. Никой не пос­т­рада. А аз лично наричам двата инцидента “атен­тати““, казва Путин.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...