Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет13122018

Брой 240, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71881 BGN1 GBP = 2.16765 BGN1 CHF = 1.73882 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Русия подготвя законопроект за частните военни компании

Русия подготвя законопроект за частните военни компании

Високопоставен руски депутат съобщи вчера, че се подготвя законопроект, който да регулира дейността на частните военни компании в Русия, предаде АП. По думите на о.з. ген. Владимир Шаманов, председател на комисията по отбрана към Държавната дума, въпросът се обсъжда на експертно ниво в комисията. Той добави, че депутати от “Справедлива Русия“ вече са изпратили за оценка от правителството законопроект за частните военни компании.

В медиите се появиха съобщения, че руски наемници са се сражавали в редиците на проправителствените сили, напредващи към петролните полета в сирийската провинция Дейр аз Зур под контрола на подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили. Офанзивата на проправителствените сили е била спряна от удари на американската авиация на 7 февруари. Приятели и активисти потвърдиха смъртта на най-малко четирима руски граждани там. Официален Вашингтон и Москва заявиха, че нямат данни за руски жертви.

По думите на зам.-председателя на парламентарната група на “Справедлива Русия“ Михаил Емелянов, съобщенията за гибелта на руснаци в Дейр аз Зур свидетелстват, че е необходим “държавен подход“, защото частните военни компании “са вече реалност“. “За да не гадаем как и какво, още повече ако това засяга живота и здравето на нашите граждани, държавата трябва да влияе на тези процеси по най-непосредствен начин“, заключи Емелянов.

България

Култура

Спорт

Земеделие