Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Снахата на Тръмп е в болница заради подозрително писмо

Снахата на Тръмп е в болница заради подозрително писмо

Снахата на Тръмп е в болница заради подозрително писмо

Предварителният анализ показал, че прахът в плика е безвреден

Снахата на президента на САЩ Ванеса Тръмп е откарана в бол­ница в Ман­хатън като пред­пазна мярка, след като подоз­рително писмо, съдър­жащо неиден­тифицирано вещес­тво, е било изп­ратено до ней­ния апар­тамент.

Пис­мото е било адресирано до съп­руга на Ванеса Тръмп — Доналд Тръмп-младши, сина на президента Доналд Тръмп, най-голямото дете на президента и бив­шата му съп­руга Ивана. Тя се оплакала от гадене, след като пис­мото било отворено, съоб­щава Рой­терс. Трима души, които са били в жилището, са откарани в нюйор­к­ски медицин­ски цен­тър като пред­пазна мярка, съобщи пожар­ната на Ню Йорк сити. Сред тях е и май­ката на Ванеса Тръмп, макар че тя нямала здравни оплак­вания. Няма индикации, че някой от тримата е пос­т­радал, нито че вещес­т­вото е опасен материал или биологичен агент.

Според телевизия неназовани източ­ници от правоох­ранител­ните органи, пис­мото имало клеймо за подател от Бос­тън. От нюйор­к­с­ката полиция отказаха да комен­тират. Агенти на Сек­рет­ната служба и на полицията в Ню Йорк са започ­нали раз­с­лед­ване на инцидента. Според Ей Би Си пред­варител­ният анализ показал, че прахът в пис­мото е без­в­реден, но е изп­ратен в лаборатория в Ню Йорк за по-нататъшни изс­лед­вания.

Блокът с апар­таменти, където е станал инциден­тът, е в ман­хатън­с­кия квар­тал Сатън плейс. Според мес­тни медии това вероятно е домът на май­ката на Ванеса Тръмп.

Доналд Тръмп-младши — най-големият син на президента Тръмп, е в общес­т­веното полез­рение заради ролята си в срещи с руска адвокатка през 2016 г. На тази среща, както се твърди, на кам­панията на бъдещия президент била пред­ложена потен­циално ком­п­рометираща инфор­мация за кан­дидат­ката на Демок­ратичес­ката пар­тия Хилари Клин­тън.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие