Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин и Тръмп обсъждат по телефона близкоизточния процес и Ерусалим

Путин и Тръмп обсъждат по телефона близкоизточния процес и Ерусалим

Путин и Тръмп обсъждат по телефона близкоизточния процес и Ерусалим

Рус­кият президент Владимир Путин обсъди усилията за изг­лаж­дане на раз­ног­ласията между израелци и палес­тинци в телефонен раз­говор с президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде ТАСС.

“Преди малко водих раз­говор по телефона с президента на САЩ Доналд Тръмп. Обсъдихме, раз­бира се, и палестинско-израелския въп­рос. Искам да Ви предам от него най-добри пожелания“, каза Путин в началото на срещата си в Мос­ква с палес­тин­с­кия президент Мах­муд Абас.

Прес­служ­бата на Кремъл съобщи, че в този раз­говор Тръмп е под­несъл съболез­нования на Путин за катас­т­рофата в неделя на рус­кия път­нически самолет в Под­мос­ковието, в която загинаха всич­ките 71 души на борда.

Абас заяви, че Палес­тин­с­ката автономна власт няма да си сът­руд­ничи със САЩ в качес­т­вото им на пос­ред­ник по решаване на близ­коиз­точ­ния въп­рос, и раз­чита на съз­даването на многос­т­ранен механизъм, в който Вашин­г­тон да е само един от учас­т­ниците, по модела на този, с който се пос­тигна иран­с­кото ядрено споразумение.

По-рано Тръмп заяви в интервю пред израел­с­кия всекид­нев­ник “Израел Хайом“, че не е сигурен, че Израел иска да сключи мирно споразумение с палес­тин­ците.

В миналото Тръмп на няколко пъти раз­к­ритикува лип­сата на воля от страна на палес­тин­ците да договорят подобно мирно споразумение, но досега не беше отп­равял критики към Израел.

Пред в. “Израел Хайом“ Тръмп уточни, че израелско-американските отношения са много добри, но допълни, че мирно споразумение с палес­тин­ците ще ги нап­рави още по-добри.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие