Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Берлин приканва Русия и Китай да помогнат в кризата с КНДР

Берлин приканва Русия и Китай да помогнат в кризата с КНДР

Берлин приканва Русия и Китай да помогнат в кризата с КНДР

След 2 години в лагер в Северна Корея канадски свещеник се прибра в Торонто

Ескалацията на риториката около ситуацията на Корейс­кия полуос­т­ров е неп­рием­лива. Русия и Китай трябва наред с други страни да упраж­нят влияние върху Северна Корея за пос­тигане на дип­ломатическо решение. Това заяви гер­ман­с­кият вън­шен минис­тър Зиг­мар Габ­риел в интервю за в. “Билд ам зон­таг“, предаде ТАСС.

“Трябва да удари часът за дип­ломация. В тази връзка прикан­ваме по-специално Пекин и Мос­ква да изпол­з­ват влиянието си върху Северна Корея, за да пресекат спиралата, водеща към военна кон­ф­рон­тация“, казва Габ­риел.

По-рано Габ­риел сравни положението около КНДР със ситуацията преди Пър­вата световна война. Гер­ман­с­ката кан­ц­лерка Ангела Мер­кел същев­ременно изтъкна, че кон­ф­лик­тът не може да има военно решение.

Президен­тът на САЩ Доналд Тръмп и френ­с­кият дър­жавен глава Еманюел Мак­рон са раз­говаряли по телефона и са се договорили да работят заедно по кризата на Корейс­кия полуос­т­ров, съобщи Белият дом в изяв­ление.

Двамата президенти обсъдиха необ­ходимостта да се изп­равят срещу все по-опасната ситуация, свър­зана с дес­табилизиращото и ескалиращо поведение на Северна Корея, посочва Белия дом.

САЩ са готови да приложат целия спек­тър дип­ломатически, икономически и военни мерки, за да сложат край на ядрената зап­лаха от КНДР. В това Тръмп е уверил френ­с­кия си колега при телефон­ния раз­говор.

Канад­с­кият пас­тор, който излежа 2 години в зат­вор в КНДР и бе освободен на 9 август, се прибра с полет до Торонто. Рим Хьон-су излежаваше доживотна присъда в трудов лагер в КНДР за пред­полагаеми антидър­жавни дей­ности, но бе освободен по здравос­ловни причини.

Синът му Джеймс Рим каза, че е невероятно да го види отново жив, че баща му си почива у дома, че е без­к­райно благодарен на канад­с­кото правител­с­тво.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...