Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет03072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Бивш отбор на Херо фалира

Бивш отбор на Херо фалира

Бивш отбор на Херо фалира

Казахстанският Иртиш (Павлодар) отказа участие във футболното първенство на страната

Бившият отбор на Димитър Димитров-Херо Иртиш (Павлодар) шокиращо обяви фалит. Кошмарът на Левски се отказва от участие в казахстанското първенство. “Общото събрание на попечителския съвет на Иртиш взе решение да се откаже от участие в шампионата заради невъзможност клубът да изпълнява финансовите си и спортни задължения. Иртиш ще бъде изключен от първенството, а резултатите му досега - анулирани“, се казва в съобщение на официалния сайт на казахстанската федерация по футбол.

Херо напусна Иртиш през май 2019 г., след като беше уволнен. Той започна съдебна битка с клуба. Наскоро стана ясно, че той и членовете на щаба му Георги Чиликов и Петър Колев, чакат 1,2 милиона евро от Иртиш. Това не е единствената българска връзка в този тим. Водещ голмайстор в клубната история остава Георги Даскалов. Освен него, през Иртиш са минали Борис Кондев, Димитър Наков и Орлин Старокин.

Припомняме, че през 2013 години тимът от Павлодар сензационно отстрани Левски от квалификациите в турнира Лига Европа. “Ужасно, срамно. Как да коментирам подобна новина? Срамно е за Павлодар и казахстанския футбол. Иртиш беше титулуван отбор, който има много фенове. Не мога да повярвам, че това се случи. Но това е резултат от факта, че в клуба имаше хора, които изобщо не ги интересуваше какво се случва. Те слагаха своите интереси пред тези на останалите“, обясни Херо през sports.kz.

“Ръководството е виновно. Те натрупаха много задължения - и към мен и към много други хора в последните две години. Това е ужасен мениджмънт. Бях уволнен, защото не исках да участвам в схеми“, каза Димитър Димитров.

“Имаше времена, в които не получавахме заплати по 5-6 месеца. Иртиш непрекъснато имаше проблеми в последните години. Това отново сочи към лошо ръководене на клуба. Не искам да чувам името на Булат Бакауов (б.р. - губернатор на източноказахстанска област). Ако ви кажа какви думи изрече той по адрес на мен и екипът ми...“, разочарован е Херо, който сега е начело на Берое.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие