Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря26022020

Брой 292, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80794 BGN ↓ 1 GBP = 2.33301 BGN ↓ 1 CHF = 1.84512 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Американец се пуска за България на Мондиал

Американец се пуска за България на Мондиал

Шампионът на България Лари Луполоувър придоби правото да участва на световното първенство по фигурно пързаляне в Монреал (Канада), което ще се проведе от 16 до 22 март. Луполоувър спечели златния медал при мъжете на международния турнир по фигурно пързаляне в Отопени (Румъния) със сбор от 202.98 точки, с което придоби право на участие на Мондиала при мъжете.

Лари Луполоувър е американски гражданин и тренира при главния треньор на кънки клуб “Албена Денкова/Максим Стависки“ Андрей Лутай от една година. Състезава се от името на България с разрешение на Международната федерация по кънки. Така в Монреал България ще бъде представена от Александра Фейгин при жените и Лари Луполоувър при мъжете. В последните 10 години България нямаше представител на световно първенство при мъжете.

За последно на шампионат на планетата участва Георги Кенчадзе - в Торино (Италия) през 2010 година. Тогава той се нареди на 40-о място от 46 участници в кратната програма и отпадна от надпреварата, тъй като според регламента за волната се класират само първите 24 фигуристи.

Лари Луполоувър, Александра Фейгин и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис ще участват на шампионата на Европа по фигурно пързаляне, който започва днес в Грац (Австрия).

България

Икономика

По следите на парите

По следите на парите

Авторитетното и добре осведомено списание „Економист“ оповести интересна версия за скоропостижната – след едва 15 месеца на поста - оставка ...

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие