Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт28012020

Брой 271, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77239 BGN ↑ 1 GBP = 2.31973 BGN ↑ 1 CHF = 1.82583 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Венци Стефанов твърдо против ВАР

Венци Стефанов твърдо против ВАР

Венци Стефанов твърдо против ВАР

Йордан Лечков е недолюбван от футболистите на националния отбор, разкри президентът на Славия

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се обяви твърдо против въвеждането на ВАР в България. Босът на „белите” каза, че футболът е контактен спорт и ВАР може да е полезен на тениса, но нещата не стоят така, що се отнася до най-популярната игра. Членът на Изпълкома на БФС коментира и ситуацията със съдебната битката за длъжността временен шеф на футболната централа. Босът на Славия е категоричен, че Михаил Касабов е по-подходящ за поста от Йордан Лечков, тъй като бившият първи вицепрезидент на централата и бивш отговорник за националния тим не е долюбван от самите футболисти, което било публична тайна.

“Мишел Платини, който е голям футболист и ръководител, ни върна на футболната карта. Той каза, че ВАР е бич за футбола. Когато е човешка грешка, то се вижда”, каза Стефанов по повод грешките на съдиите и исканията да се въведе ВАР и в България.

След това шефът на Славия разкри, че има кандидати за президент и изпълнителен директор на БФС, но няма да ги каже толкова рано, защото ще им бъде “разгонена фамилията”. “Ако сега ги кажа, до юни месец ще им разгоните фамилията. И двамата са много коректни, честни и с достойнство. Знаят езици. Дали са футболни хора?! Не, от фигурното пързаляне са”, обяви Стефанов, след което коментира и битката за президентското кресло в БФС.

“Данчо Лечков налива масло в огъня, което не е необходимо нито за хората във футболния съюз, нито за самото първенство. Когато има безвластие, дори добре структурираните неща се развалят. Касабов е доста по-уравновесен човек. Данчо дори самите футболисти не го долюбват, което е публична тайна”, разясни Стефанов.

Президентът на Славия обяви, че няма да гледа на живо България при класиране на Евро 2020, защото го е страх от мачовете срещу Германия, Франция и Португалия. “Докарали сме го дотам, че с изкуствено дишане да вдигаме националния отбор, за да се класираме на европейско първенство. Друг е въпросът как ще се приберем. Аз лично не бих отишъл да гледам мачовете в групата на Евро 2020, защото ме е страх как ще завършим с тези силни отбори”, каза Стефанов.

“Унгария е на нашето дередже. Исландия е малка държава, но почти всички техни национали играят в силните първенства. Дано да имаме шанс. Като българин желая да успеем”, допълни президентът на Славия.

Венци Стефанов обяви, че няма намерение да влиза в новия Изпълком на БФС. “Аз вече съм много стар човек. Мога да помагам и отвън, но на този, който иска да се учи. На този, който е решил да се удави, няма смисъл да му се помага. Новото ръководство трябва да работи с държавата. Ще помагам на Славия, докато мога“, заяви Стефанов.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса

Китай разработва ваксина от нов вид срещу коронавируса

Броят на заразените надхвърля 2000, налагат се нови мерки за ограничаване на заразата

Китайският Център за контрол и профилактика на заболява...

Прочети още:

Loading...

Земеделие