Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря08072020

Брой 127, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73236 BGN ↑ 1 GBP = 2.16953 BGN ↑ 1 CHF = 1.83767 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Вальо Михов посочи къде е най-голямата корупция във футбола

Вальо Михов посочи къде е най-голямата корупция във футбола

Вальо Михов посочи къде е най-голямата корупция във футбола

Ние можем да дадем много лоши примери с ФИФА, УЕФА - как се краде там, заяви членът на Изпълкома на БФС

Един от най-опитните „футболни хора” – Валентин Михов, заяви в телевизионно интервю, че „най-голямата корупция е в Европа”. Бившият президент на ЦСКА смята, че на треньорите трябва да се даде време, за да реализират своите идеи. „В което и направление да си, трябва да имаш екип готов по стратегиите, които ще ги следваш, т. е. във футбола са 3-4 основни стратегии. Трябва да имаш кадърни управленци, специалисти, пълен картбланш, добро заплащане и изискване. Изчакваш го година-две, виждаш резултатите”, каза в студиото на “Сутрешен блок“ Валентин Михов, член на Изпълнителния комитет на БФС.

“За треньорите - никакво вмешателство. Трябва да оставим един човек 2-3 години, да видим неговата стратегия, защото стратегия под 3 години аз не виждам да даде резултат. 3 или 5 години е минимумът, който трябва да завърши един период, на който може да се дава оценка“, посочи Михов.

Бившият президент на БФС подчерта, че “в България три години не се чакат, такава е ситуацията във футбола, че ако на първата година няма резултат, особено при грандовете, следва уволнение”.

„Много неща има, които са различни от това, което и ние сме в Европа, но европейците отдавна правят европейски неща, въпреки че виждам в тях много побългаряване. Ние говорим за корупция в България, а най-голямата корупция е в Европа. Ние можем да дадем много лоши примери с ФИФА, УЕФА - как се краде там, къде се строят стадиони. Аз в Изпълкома отговарям за връзката между Футболния съюз и държавата. Когато се говори за грешки, трябва да се каже първо положителното. Има грешки, но и много положителни неща, които виждам, че никой не ги споменава“, отбеляза Михов.

Според члена на Изпълкома на БФС много от младите хора вече не искат игрището, не искат училищния двор, махленския футбол, тръгват вече с едни съвременни апаратчета, съвременни игри и някои други работи, съвсем друг е манталитетът.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Съд отмени изолацията в цял град, където се зарази месокомбинатът

Съд отмени изолацията в цял град, където се зарази месокомбинатът

Зради обхванати от вируса 1500 работници наложиха карантина на 100 000 жители

Съд в Западна Германия промени мярката за карантина, наложена н...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Протести в защита на “Натура 2000“ на над 10 места в страната

Протести в защита на “Натура 2000“ на над 10 места в страната

Протестите срещу продължаващото застрояване на българското Черноморие и промените в Закона за биоразнообразието се проведоха вчера в Айтос, ...

Прочети още:

Loading...