Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон01062020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.75631 BGN ↓ 1 GBP = 2.17102 BGN ↓ 1 CHF = 1.82447 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Английски фенове безчинстваха и в София

Английски фенове безчинстваха и в София

Английски фенове безчинстваха и в София

Полицията въведе извънредни мерки за сигурност

Английските запалянковци, които са известни с това, че създават проблеми при визитите си извън Острова, се забъркаха в няколко инцидента в София. Стана ясно, че след спречквания между българи и англичани е имало и пострадали хора. Журналистът от “Таймс” Хенри Уинтър твърди, че фен на “Трите лъва” е в болница след сбиване с местни жители, като се позовава на информация от Футболната асоциация на Англия (ФА). “Английски фен е в болница със счупена ръка след нападение в София. Източници от ФА твърдят, че той е бил нападнат от местни жители”, пише журналистът.

Постът на Уинтър в “Туитър” е предизвикал доста коментари. Един от по-интересните е този на Руд Варделен, който пише: “Медийна логика… Ако феновете на Англия са наранени, те са “фенове”. Ако феновете на Англия причиняват наранявания или неприятности, те са “хулигани, малка част от фенската маса на Англия.” Друг човек допълва: “Ако чешки фен е наранен в Лондон, това ще бъде “Чешки главорез счупи ръка, създавайки проблеми с феновете на Англия”.

Двама британски поданици са пострадали при инциденти в центъра на София през изминалата нощ, съобщи БНР. Първият инцидент е станал в района на заведение на улица “Кърнинградска“. Пострадалият е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип. При втория инцидент англичанин е бит от неизвестни близо до кръстовището на улиците “Солунска“ и “Цар Асен I“. Оказана му е медицинска помощ.

Полицията вече обяви, че е взела извънредни мерки за сигурност, които целят да не допуснат изстъпления като тези в Прага от преди няколко дни. Тогава английски ултраси започнаха да безчинстват из столицата на Чехия и местните органи на реда бяха принудени да използват сълзотворен газ. По информация на чешките власти 19 английски запалянковци са били задържани, като са някои от тях са били осъдени по бързата процедура и изгонени от страната.

На националния стадион „Васил Левски” се очакват около 4000 привърженици на „трите лъва”. Европейската квалификация България – Англия завърши късно снощи.

България

Икономика

Решено: Събрания на открито за земеделските кооперации!

Решено: Събрания на открито за земеделските кооперации!

Земеделските кооперации ще провеждат общите си събрания на открито, при строга организация и кратък дневен ред. За провеждането им трябва да...

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Кризата отвори очите на Ели Шербан за нови бизнес идеи

Кризата отвори очите на Ели Шербан за нови бизнес идеи

История за това как две изгорели помпи за напояване водят до откриването на два собствени магазина за зеленчуци

Все по-често се случва българ...

Прочети още:

Loading...