Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря16102019

Брой 201, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77303 BGN ↑ 1 GBP = 2.22296 BGN ↓ 1 CHF = 1.78078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Биографията на Стоичков предизвика фурор и в Канада

Биографията на Стоичков предизвика фурор и в Канада

Биографията на Стоичков предизвика фурор и в Канада

Аз съм щастлив и горд, че от една малка държава сме излезли големи спортисти, заяви Камата

Най-продаваната биография в България за 2018 г. – „Христо Стоичков. Историята“ , достигна и до феновете в Торонто. Легендата на българския футбол Христо Стоичков лично представи книгата, написана в съавторство с Владимир Памуков, в най-големия канадски град по покана на вестник „Български хоризонти“. Събитието е четиринадесетото поред представяне на „Историята”, след две изключително успешни турнета в България и две премиери в чужбина – в Лондон и Чикаго.

Срещата в Торонто се проведе в „Парамаунт Ивенспейс“ – една от най-луксозните зали в канадския мегаполис. Освен с бурни овации, Стоичков бе посрещнат и от нашенец, облечен като гвардеец, и момиче в народна носия. Те му поднесоха вино и питка под звуците на българска народна музика. Камата започна речта си пред феновете с благодарност към хората, помогнали му да стигне там, където е днес, сред които – редом с неговото семейство, треньори, съотборници и съратници – специално място заемат и самите фенове.

„Аз съм щастлив и горд, че от една малка държава сме излезли големи спортисти, защото спортът учи на много неща - на това какво е труд и какво е да се уважаваме”, заяви Стоичков.

Специални гости от България в канадския град бяха и популярният български актьор Христо Гърбов и театралният и филмов режисьор Иглика Трифонова. Носителят на наградата „Аскер“ представи пред публиката специално подготвен скеч, който приповдигна настроението в залата, а режисьорката развълнува публиката със своята различна филмова гледна точка към таланта и постиженията на неподражаемия футболен гений.

Както гостът, така и домакините имаха подготвени специални подаръци – размениха се не един, а два трофея „Златна обувка“ – всъщност чифт детски бутонки, умело боядисани в златно. За Стоичков това е трета поред „Златна обувка“ – точно 25 години след като стана голмайстор №1 на световното първенство САЩ-94. С реплики на приза „Златна топка“ пък се прибраха актьора Христо Гърбов, организаторите - издателят на вестник „Български хоризонти“ Максим Божилов, Галя и Вальо Борисови и водещите и сценаристки на шоуто Гергана Динева и Лилия Иванова.

Като част от събитието се проведе и викторина с въпроси, отговор на които можеха да дадат само истинските запалянковци на Камата и челите внимателно неговата биография. Доказалият се като най-голям фен на футболната легенда се оказа състезателката по плуване Петя Петрова. Тя получи „Златна обувка“ от Стоичков с автограф.

Срещите на Христо Стоичков с фенове ще продължат и през декември. Преди това Камата, Владимир Памуков и тяхната „Христо Стоичков. Историята“ ще гостуват във Варшава, а през 2020 г. се подготвя събитие и в Барселона.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки ден хищниците нападат домашните животни, а местните хора не могат да се...

Прочети още:

Loading...