Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18012020

Брой 264, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75112 BGN ↓ 1 GBP = 2.28832 BGN ↑ 1 CHF = 1.82124 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Дамската съдийска бригада ръководи авторитетно финала

Дамската съдийска бригада ръководи авторитетно финала

35-годишната Стефани Фрапар, която свири финала за Суперкупата в Истанбул, вече е част от най-елитната група френски съдии. Симпатичната млада жена е покрила всички физически тестове и се очаква през новия сезон да я виждаме още по-често в Лига 1. Издигането й до това ниво не е изненада за тези, които следят нейното развитие. Стефани свири в Лига 2 от 2014 г. и се говори, че още тогава е била най-добрата сред колегите си в дивизията. Фрапар вече ръководи женския финал на световното първенство през юли, а от април се изявява и в срещи от елитното ниво на Франция при мъжете.

Стефани е родена в градчето Вал д'Оас до Париж и разказва, че още 13-годишна започнала да се интересува по-сериозно от футболните правила. Тя играла футбол до 18-годишна, когато била изправена пред важно решение как да продължи и избрала да се фокусира изцяло върху съдийството.

“Надявам се Стефани Фрапар да вдъхнови хиляди млади съдийки по света. Причината тя и нейните асистентки Мануела Николози също от Франция и Мишел О'Нийл от Ирландия, да бъдат избрани да ръководят финала в Истанбул, е просто, че са добри“, каза шефът на реферите в УЕФА Роберто Розети

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Loading...