Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря11122019

Брой 237, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76567 BGN ↓ 1 GBP = 2.32635 BGN ↑ 1 CHF = 1.79073 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Отборът на Плевен донесе европейска титла от първенството по шахмат в Чехия

Отборът на Плевен донесе европейска титла от първенството по шахмат в Чехия

Отборът на Плевен донесе европейска титла от първенството по шахмат в Чехия

В Пардубице (Чехия) се проведе eвропейското отборно първенство за младежи и девойки по класически шахмат. България участва с 3 състава – два при девойките до 18 г. и един при момичетата до 12 г. Изключителен успех постигна отборът, състезаващ се под името на град Плевен в състав: Нургюл Салимова, Габриела Антова и Надя Тончева, които спечелиха титлата на Стария контенент. В седемте изиграни партии родните шахматистки постигнаха 6 победи и едно реми, като борбата за първото място се водеше до последната партия.

Достойно се представи и вторият отбор в групата до 18 г., състезаващ се под името на град София в състав Виктория Радева и Белослава Кръстева, който се класира на четвърто място. Отлично е представянето и на отбора на момичетата до 12 г., който също се състезаваше под името на град Плевен. Диляна Иванова и Петя Караиванова поведоха в класирането след първите три кръга, след което имаха известни колебания, но с добър финал спечелиха третото място и бронзовите медали.

България

Икономика

Култура

НИМ представи древни находки и нови открития

НИМ представи древни находки и нови открития

Сред експонатите са микенска керамика от късната бронзова епоха, златни пръстени от Калиакра и изключително ценни византийски монети. Открив...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие