Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон10122018

Брой 238, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72002 BGN1 GBP = 2.19547 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Израснах в беднотия, но така калих характера си

Израснах в беднотия, но така калих характера си

Израснах в беднотия, но така калих характера си

Георги Василев на 72: Дано ЦСКА ме зарадва за празника ми

Легендарният треньор Георги Василев вчера навърши 72 години. Ето какво сподели единственият специалист у нас, ставал шампион с три различни отбора: Етър, Левски и ЦСКА.

- Г-н Василев, честит рожден ден! Желаем ви здраве и семеен уют! Как се чувствате на 72 години?

- Добре. Бих казал – много добре. Духовно се чувствам като на 27, като размениш цифрите (смее се).

- Къде ви заварваме в момента?

- В Несебър. От септември до края на май съм във Велико Търново, а през топлия период от годината – на морето. Децата са здрави, жена ми – също. А това е най-важното за мен. Важното е, че растат, хайде да не кажа в лукс, но в прекрасна среда. За разлика от моето детство…

- А какво беше вашето детство?

вото и се опитвам да ги отделям от света на технологиите, защото детството им не бива да преминава само във виртуалния свят, а и в реалния. Но, всъщност, това е проблем на всички родители в момента.

- Предполагам, че следите българския футбол…

- Разбира се. Следя го, както се казва, под лупа. Следя най-вече Етър, Левски и ЦСКА. Радвам се много за прогреса на „армейците” и се надявам довечера да ме зарадват на рождения ми ден. Мачът с Копенхаген ще е истинският тест за „червените” за новия сезон, защото досега те не са срещали сериозни съперници нито в първенството, нито в Европа. Ще бъде интересно и аз от все сърце им стискам палци, защото смея да твърдя, че ЦСКА върви по правия път. Що се отнася до Левски – за жалост там свикнаха в последните години да не печелят нищо. С Делио Роси удариха на камък, но дано със Славиша Стоянович светлината се завърне на „Герена”. Хубавото е, че той е от Балканския полуостров и по-бързо ще се адаптира в българската действителност. Защото нашият и неговият манталитет са сходни. Както се казва – Стоянович е почти от нашата черга. У нас западноевропейските треньори не могат да виреят. За разлика от тези на Балканите.

- А Етър?

- Етър има чудесен специалист в лицето на Балъков. Немски възпитаник, който залага на дисциплина и тактика. Но аз не си правя илюзии, че шампионските времена ще се завърнат във Велико Търново. Невъзможно е. Ще бъда обаче истински щастлив, ако Етър погледне по-напред в класирането. Това категорично не е неосъществима цел.

От „Блиц спорт”

България

Икономика

Заетите в агросектора все по-малко

Заетите в агросектора все по-малко

Производителността на труда в селското стопанство е най-ниската в страната, едва 6,70 лв. за един работен човекочас

Заетите във всички направ…

Прочети още:

Loading...

Култура

Loading...

Свят

Земеделие

Трети български продукт получи защитено географско указание

Трети български продукт получи защитено географско указание

Европейската комисия обяви официално „Гроздова ракия Търговище“ за продукт със защитено географско указание. Решението е взето на 21 ноември…

Прочети още:

Loading...