Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Гарет Саутгейт: Гордея се с играчите си, ще ставаме по-опасни

Гарет Саутгейт: Гордея се с играчите си, ще ставаме по-опасни

Гарет Саутгейт: Гордея се с играчите си, ще ставаме по-опасни

Анг­лийс­кият селек­ционер Гарет Саут­гейт комен­тира загубата на тима си с 1:2 от Хър­ватия на полуфиналите на Мон­диал 2018. Бив­шият халф на Крис­тъл Палас, Астън Вила и Мидъл­з­бро поз­д­рави съпер­ника за успеха и му пожела успех на финала срещу Фран­ция. Саут­гейт обяви, че голямата цел на „трите лъва“ е редов­ното учас­тие на чет­вър­т­финали и полуфинали на големи пър­вен­с­тва.

“Играхме много добре през пър­вото полув­реме и тогава тряб­ваше да вкараме втори гол. Дали заради лип­сата на опит, или заради аванса в резул­тата, но през втората част някак поз­волихме на Хър­ватия да поеме инициативата на терена. Оказахме се под нап­режение и то ни се отрази. Опитът на играчите на съпер­ника си пролича. На мачове от такова ниво всички детайли са от решаващо значение. Хър­ватите вкараха втори гол, а ние не успяхме. Желая им успех. Показаха силна воля и зас­лужиха учас­тие на финала“, анализира Саут­гейт.

“Разочарованието от загубата е голямо. Всич­ките ми фут­болисти са тъжни, но аз се гор­дея с тях. Пос­тиг­нахме много. Дадохме положителни емоции на феновете. Убеден съм, че страната ни се гор­дее с този отбор. След като мине извес­тно време, ще си нап­равим положителни изводи от светов­ното пър­вен­с­тво. Не мога да искам повече от играчите. Те израс­наха много по време на Мон­диал 2018. За да станеш успешен отбор, трябва да минеш през много препят­с­т­вия, а ние преодоляхме доста от тях в Русия. Доказахме на себе си и на нашата страна, че можем да пос­тиг­нем много“, допълни анг­лийс­кият селек­ционер.

“В срав­нение с преди две години, сега имаме ман­талитет на победители. Нищо не ни гаран­тира, че отново ще стиг­нем до това стъпало, но дъл­гос­роч­ната ни цел е редовно да играем чет­вър­т­финали и полуфинали. Имаме добър стил на игра, но не сме пер­фек­тни. Трябва да продъл­жим да се раз­виваме. Победихме някои силни отбори, от които преди сме губили. В тима ще бъдат интег­рирани и още млади фут­болисти. С тяхна помощ ще станем още по-опасни за съпер­ниците си“, раз­кри 47-годишният специалист.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие