Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Хърватия за първи път на финал на Световно

Хърватия за първи път на финал на Световно

Хърватия за първи път на финал на Световно

“Шахматистите“ матираха Англия и ще спорят с Франция за титла

Хър­ватия обърна Анг­лия с 2:1 след продъл­жения на “Луж­ники“ в рус­ката столица Мос­ква и за първи път в историята се класира за финал на световно пър­вен­с­тво по фут­бол. В редов­ното време резул­татът бе 1:1. Киърън Трипиър (5) от фаул изведе „трите лъва“ нап­ред в резул­тата, но след почив­ката „шах­матис­тите“ израв­ниха чрез Иван Перишич (68). В продъл­женията Марио Ман­джукич (109) реализира побед­ното попадение и прати тима си на финал срещу Фран­ция.

Хър­ватите стиг­наха до историчес­кия си първи финал на Мон­диал след три поредни мача, в които играят по 120 минути (на 1/8-финалите отс­т­раниха Дания след дузпи, а на 1/4-финалите елиминираха домакина Русия също след удари от бялата точка). Анг­личаните отпад­наха на полуфинал на Световно за втори път след 1990 година в Италия, където бяха елиминирани от Гер­мания след дузпи, а сега ще играят с Бел­гия в мача за третото място.

Невероятно е! Говорихме си с останалите мом­чета и още не осъз­наваме какво сме нап­равили. Това е чудо! Само много голям отбор може да пос­тигне това, което сторихме ние. Бяхме изк­лючително смели и играхме със сърце“, заяви раз­въл­нуваният Марио Ман­джукич, който беше големият герой за Хър­ватия при историчес­ката победа над Анг­лия.

“Цяла Хър­ватия праз­нува, рад­ват се и много наши сънарод­ници в чуж­бина. Доволен съм от себе си, старая се да съм полезен във всеки мач. Обичам важ­ните двубои, в тях може да нямаш много положения, но когато ти се отк­рие въз­мож­ност, трябва да я изпол­з­ваш“, сподели Супер­Марио.

“Три пъти изос­тавахме в резул­тата след групите и три пъти намирахме начин да излезем победители. Борим се като лъвове, така ще е и във финала“, обеща Ман­джукич.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие