Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Златко Далич: Бог ни дава шанс за реванш срещу „петлите”

Златко Далич: Бог ни дава шанс за реванш срещу „петлите”

Златко Далич: Бог ни дава шанс за реванш срещу „петлите”

Селек­ционерът на Хър­ватия Златко Далич благодари за под­к­репата към тима му при победата с 2:1 след продъл­жения над Анг­лия на полуфиналите на Мон­диал 2018. Според 51-годишния специалист на финала в неделя съд­бата дава шанс на родината му да вземе реванш от Фран­ция за загубата с 1:2 на полуфиналите на Мондиал’98.

“Отдавна казах, че шам­пион ще стане отборът, който прояви най-силен харак­тер. Тези, които се огънаха, вече не са тук. Не мисля, че Фран­ция има слаби страни. Ние първо трябва да си починем и да отп­раз­нуваме победата над Анг­лия, а след това ще мис­лим за финала. Готови сме отново да зарад­ваме хър­ват­с­кия народ. Това, че ще имаме ден по-малко за въз­с­тановяване, не трябва да ни служи за оправ­дание. Странно е да слушам комен­тари, че сме били под­гот­вени кон­диционно само за груповата фаза. Срещу Фран­ция ще играем така, сякаш това е пър­вият ни мач в тур­нира“, комен­тира Далич.

“Кой е магьос­никът, който се грижи за физичес­ката ни под­готовка? Добър въп­рос. Това, което нап­равиха фут­болис­тите, доказва, че имат енер­гия. Исках да нап­равя смени в редов­ното време, но никой от тях не искаше да излиза. Трябва наис­тина да благодаря на кон­дицион­ните специалисти. Някои мом­чета имаха кон­тузии, но никой не се оплака, никой не се предаде“, заяви хър­ват­с­кият селек­ционер.

“Помня полуфинала с фран­цузите през 1998 година. Бях на пър­вен­с­т­вото като фен за пър­вите три мача. Тогава Давор Шукер вкара гол, но после се вър­нахме да пазим резул­тата и бързо ни израв­ниха. Може би сега Гос­под ни дава шанс за реванш“, обяви 51-годишният специалист.

“Рад­вам се, че и в другите страни от нашия регион ни под­к­репят. Получих SMS от селек­ционера на Македония и му благодаря. Не съм чул освир­к­ванията по адрес на Домагой Вида от рус­ките фенове. Чувах само скан­диранията “Хър­ватия, Хър­ватия“. Не искам да говоря по политически теми“, отсече Златко Далич.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие