Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Симон Иванов отпадна в първия кръг на юношеския “Уимбълдън”

Симон Иванов отпадна в първия кръг на юношеския “Уимбълдън”

Симон Иванов отпадна в първия кръг на юношеския “Уимбълдън”

Симон Антони Иванов, който премина успешно квалификациите, отпадна още в пър­вия кръг на основ­ната схема на юношес­кия “Уим­бъл­дън“. Номер 15 Дрю Беърд (САЩ) се справи в три сета с бъл­гарина, като го победи с 6:4, 4:6, 6:4 за час и 46 минути.

Другият бъл­гарин Адриан Анд­реев стар­тира с победа на отк­ритото пър­вен­с­тво на Великоб­ритания по тенис за юноши. Пос­тавеният под номер 7 Анд­реев се наложи над бразилеца Матеуш Алвеш с 6:3, 6:3 за 69 минути.

При мъжете Новак Джокович показа завидна форма в осминафинала срещу Карен Хачанов и победи рус­нака с 6:4, 6:2, 6:2, класирайки се сред най-добрите осем на “Уим­бъл­дън“. Сръб­с­ката звезда не срещна особена съп­ротива и вече мисли за сблъсъка на чет­вър­т­финалите с Кей Нишикори, който елиминира Ернест Гул­бис.

Южноаф­риканецът Кевин Андер­сън ще бъде съпер­ник на 8-кратния шам­пион Роджър Федерер на 1/4-финалите на “Уим­бъл­дън”. Пос­тавеният под №8 Андер­сън над­деля след около 3 часа и половина игра над фран­цузина Гаел Мон­фис със 7:6 (4), 7:6 (2), 5:7, 7:6 (4).

Рафаел Надал също се класира за чет­вър­т­финалите на “Уим­бъл­дън“ за първи път от 2011 г. Светов­ният номер 1 се справи без проб­леми с Иржи Весели от Чехия, като го победи с 6:3, 6:3, 6:4. Испанецът пос­тигна чет­върта победа без да загуби сет, а за място на полуфиналите ще спори с пос­тавения под номер 5 Хуан Мар­тин Дел Потро или Жил Симон.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие