Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26032019

Брой 313, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.727 BGN1 GBP = 2.28383 BGN1 CHF = 1.74053 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Мъри: Треньорът на Левски гледа той да е добре

Мъри: Треньорът на Левски гледа той да е добре

Мъри: Треньорът на Левски гледа той да е добре

На този етап Делио Роси показа, че отговаря само за тренировките, така аз мога и от Казахстан да водя „сините”, твърди Станимир Стоилов

Бившият наставник на Левски Станимир Стоилов за сетен път коментира наболелите теми в родния футбол и в тима на сърцето му. След като бе отличен от българското спортно министерство с „Венец на победителя” специалистът говори пред медиите, като изрази мнение, че остава с впечатление, че актуалният наставник на „сините” Делио Роси не е заинтересован от името на клуба.

Световното върви в добра насока. Мисля, че имаше само един мач, в който не бяха отбелязани голове. Има емоции, има попадения, има добър футбол, има лидери, които показват, че футбола няма вчера, а само днес. Който е по-добре организиран и по-добре настроен, той успява. България не можем да кажем колко далеч или близо е. Щом не сме там, значи сме доста далече, затова казвам, че всички трябва да се ангажираме с повече работа в самите клубове, за да имаме силен национален отбор. Много от водещите отбори в света не бяха добре организирани. Германия според ме изобщо не приличаше на Германия. Ако бяха с друг екип, щяхме да мислим, че е някой отбор насила изведен да играе. Аржентина далеч бе от това, което се чакаше от нея. Един Меси не стига, а той не получи достатъчно подкрепа. Отборът не игра на ниво. Мисля, че липсата на големите фаворити, няма да намали интереса към Световното. Хубаво е, че домакините са там, значи емоцията и тръпката ще е запазена. Интересът е огромен. Парите, които се печелят са огромни. Футболът стана огромен бизнес и ние треньорите трябва да се опитаме да участваме в изграждането на този бизнес”, коментира Мондиал 2018 Станимир Стоилов.

Няма да е ненормално ако Лудогорец не стане шампион. Седем години доминация е прекалено много за отбори като Левски и ЦСКА. Но е явно, че Лудогорец е много напред в развитието си като клуб. В игрово отношение вече трябва да се замислят клубовете и най-вече треньорите и спортните хора как да застигнат Лудогорец. Ако Левски специално и ЦСКА не строят бази и стадиони, няма шанс да бъдат познат клуб в Европа”, продължи специалистът.

Сигурно е крачка напред за Левски, че запази гръбнака на отбора си. Когато има натрупване е по-лесно. Левски сега няма да се притеснява, че идват първите мачове и да мисли за селекция. Има отбор, изграден, има треньор, който познава качествата на играчите. При положение, че си купил 21 футболисти за една година и сега добавяш още, ти имаш футболисти за три отбора. Въпросът е, че футболът е бизнес, а така не се инвестират парите на Левски. Без значение, че те са спонсорски, те са пари на Левски. Левски няма стадион и база, а на този етап се оказва, че няма и отбор. Значи тези пари са хвърлени на вятъра”, смята Мъри.

И по-слаби от Вадуц са били препятствие за Левски и по-силни не са били. Така че, всичко зависи от това как ще играе Левски в Лига Европа, а не Вадуц. Аз оставам с убеждението, че нашият треньор не е така заинтересован от името Левски. Него повече го интересуват той да е добре. Изказвания от типа ръководството да каже за селекцията, са крайно несериозни. Като треньор трябва да отговаряш за всичко — за селекция, за резултати. На този етап той показа, че отговаря само за тренировките. Така аз мога и от Казахстан да ги водя. Левски трябва да има чисто футболно управление. И отделно маркетингово управление, за да се развива и печели добре. Не футболни хора не могат да дават оценки на футболисти или да преценяват кой ще е треньор. Как може някой от това ръководство да прецени дали е добър или лош Роси. Той може да им се вижда много добър, а да не е така и обратното”, завърши Станимир Стоилов.

България

Икономика

“Агрион“ отдава земеделска земя с търгове

“Агрион“ отдава земеделска земя с търгове

Субсидиите и земеделската програма стимулират хора извън агросектора да наемат парцели

Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ о…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие