Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт25092018

Брой 183, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66326 BGN1 GBP = 2.18773 BGN1 CHF = 1.74192 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Мъри: Треньорът на Левски гледа той да е добре

Мъри: Треньорът на Левски гледа той да е добре

Мъри: Треньорът на Левски гледа той да е добре

На този етап Делио Роси показа, че отговаря само за тренировките, така аз мога и от Казахстан да водя „сините”, твърди Станимир Стоилов

Бившият наставник на Левски Станимир Стоилов за сетен път коментира наболелите теми в родния футбол и в тима на сърцето му. След като бе отличен от българското спортно министерство с „Венец на победителя” специалистът говори пред медиите, като изрази мнение, че остава с впечатление, че актуалният наставник на „сините” Делио Роси не е заинтересован от името на клуба.

Световното върви в добра насока. Мисля, че имаше само един мач, в който не бяха отбелязани голове. Има емоции, има попадения, има добър футбол, има лидери, които показват, че футбола няма вчера, а само днес. Който е по-добре организиран и по-добре настроен, той успява. България не можем да кажем колко далеч или близо е. Щом не сме там, значи сме доста далече, затова казвам, че всички трябва да се ангажираме с повече работа в самите клубове, за да имаме силен национален отбор. Много от водещите отбори в света не бяха добре организирани. Германия според ме изобщо не приличаше на Германия. Ако бяха с друг екип, щяхме да мислим, че е някой отбор насила изведен да играе. Аржентина далеч бе от това, което се чакаше от нея. Един Меси не стига, а той не получи достатъчно подкрепа. Отборът не игра на ниво. Мисля, че липсата на големите фаворити, няма да намали интереса към Световното. Хубаво е, че домакините са там, значи емоцията и тръпката ще е запазена. Интересът е огромен. Парите, които се печелят са огромни. Футболът стана огромен бизнес и ние треньорите трябва да се опитаме да участваме в изграждането на този бизнес”, коментира Мондиал 2018 Станимир Стоилов.

Няма да е ненормално ако Лудогорец не стане шампион. Седем години доминация е прекалено много за отбори като Левски и ЦСКА. Но е явно, че Лудогорец е много напред в развитието си като клуб. В игрово отношение вече трябва да се замислят клубовете и най-вече треньорите и спортните хора как да застигнат Лудогорец. Ако Левски специално и ЦСКА не строят бази и стадиони, няма шанс да бъдат познат клуб в Европа”, продължи специалистът.

Сигурно е крачка напред за Левски, че запази гръбнака на отбора си. Когато има натрупване е по-лесно. Левски сега няма да се притеснява, че идват първите мачове и да мисли за селекция. Има отбор, изграден, има треньор, който познава качествата на играчите. При положение, че си купил 21 футболисти за една година и сега добавяш още, ти имаш футболисти за три отбора. Въпросът е, че футболът е бизнес, а така не се инвестират парите на Левски. Без значение, че те са спонсорски, те са пари на Левски. Левски няма стадион и база, а на този етап се оказва, че няма и отбор. Значи тези пари са хвърлени на вятъра”, смята Мъри.

И по-слаби от Вадуц са били препятствие за Левски и по-силни не са били. Така че, всичко зависи от това как ще играе Левски в Лига Европа, а не Вадуц. Аз оставам с убеждението, че нашият треньор не е така заинтересован от името Левски. Него повече го интересуват той да е добре. Изказвания от типа ръководството да каже за селекцията, са крайно несериозни. Като треньор трябва да отговаряш за всичко — за селекция, за резултати. На този етап той показа, че отговаря само за тренировките. Така аз мога и от Казахстан да ги водя. Левски трябва да има чисто футболно управление. И отделно маркетингово управление, за да се развива и печели добре. Не футболни хора не могат да дават оценки на футболисти или да преценяват кой ще е треньор. Как може някой от това ръководство да прецени дали е добър или лош Роси. Той може да им се вижда много добър, а да не е така и обратното”, завърши Станимир Стоилов.

България

Икономика

И сряда ще бъде ловен ден

И сряда ще бъде ловен ден

След като стана ясно, че груповият лов на дива свиня ще бъде открит по-рано от очакваното, оказва се, че и в сряда ще може да се излиза за п…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Млад фермер счупи стереотипа за житницата на България

Млад фермер счупи стереотипа за житницата на България

Адриан Николов, селскостопански производител от Тервел отглежда със семейството си 60 дка с розов домат, корнишони и дини

Адриан Николов е от…

Прочети още:

Loading...