Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Локомотив (Пд) си гарантира участие в битката за Европа

Локомотив (Пд) си гарантира участие в битката за Европа

Локомотив (Пд) си гарантира участие в битката за Европа

Локомотив (Плов­див) победи у дома Етър с 1:0 в мач от 29-ия кръг на Първа лига и отново се доб­лижи на две точки от лидера в група „Б” на втората осмица Сеп­тем­ври (София). Така “смър­фовете“ си гаран­тираха едно от пър­вите две места в групата и учас­тие в бит­ката за квота в Лига Европа.

Смър­фовете” доминираха през целия мач и имаха повече положения за гол, но само вед­нъж успяха да огор­чат вратаря на гос­тите Денис Гргич — в 53-тата минута, когато точен бе Димо Бакалов. В 78-ата минута Георги Пашов от гос­тите се озова на голова позиция и шутира. Топ­ката се удари в ръката на Езе, но съдията посочи кор­нер.

Треньорът на Етър Красимир Балъков бе ядосан от съдийс­т­вото след загубата с 0:1 при визитата на Локомотив (Плов­див). “Нап­равихме всичко въз­можно. Играхме фут­бол, отворено и агресивно. Не мога да кажа нищо негативно за моя отбор. Искам да видя пос­лед­ната ситуация. Ясно е, че сме новак в Първа лига и нямаме лоби. Аз нямам думи. Това, което ми казаха, е, че има дузпа. На нас ни трябва една ситуация, за да вкараме гол. Всеки мач има нещо срещу Етър. Аз имам тър­пение, но то бива, бива. Ужас. Клубът трябва да бъде защитен” заяви Балъков след срещата.

Сеп­тем­ври победи Дунав с 2:0 в другата среща от група „Б” от 29-ия кръг на Първа лига. Домакините записаха пета загуба в пос­лед­ните си седем мача, докато столичани са с най-добър точ­ков актив от всички във втората осмица.

Гол на Крис Гади в 15-ата и автогол на Мил­чев в 23-тата решиха спора в полза на Сеп­тем­ври.

Феновете в Русе призоваха за промяна в клуба с въз­г­ласи “Оставка!“, докато Сеп­тем­ври си гаран­тира оставането в елита и през след­ващия сезон.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие