Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21062018

Брой 121, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Собственикът на ПАОК нахлу на терена с пистолет и извади отбора си

Собственикът на ПАОК нахлу на терена с пистолет и извади отбора си

Собственикът на ПАОК нахлу на терена с пистолет и извади отбора си

Гран­диозен скан­дал се разигра в гръц­ката Супер­лига по време на дер­бито между ПАОК и АЕК. Двубоят вър­веше при резул­тат 0:0, когато в самия край Фер­нандо Варела отбеляза гол за домакините, който обаче бе отменен заради засада. Това решение стана пред­пос­тавка за грозни сцени, в които главно дейс­т­ващо лице бе соб­с­т­веникът на ПАОК Иван Савидис. Рус­кият олигарх с гръцки корени нахлу на терена с пис­толет на кръста и нареди на играчите си да напус­нат терена. В крайна сметка Савидис бе изведен от охраната, а дер­бито така и не завърши.

От лагера на АЕК твър­дят, че биз­нес­менът е зап­лашил рефера и му е казал, че е “свър­шен“. Савидис само е посег­нал с ръка към кобура, но все пак се е въз­дър­жал и не е извадил пис­толета.

Впос­лед­с­т­вие в гръц­ките медии се появи инфор­мация, че в крайна сметка съдията е променил мнението си и е решил да зачете гола. Това се е случило в рам­ките на двата часа, през които официал­ните лица все още са правили опити да вър­нат играчите на терена и двубоят да завърши. Фут­болис­тите на АЕК обаче са отказали да излязат отново от съоб­ражения за сигур­ност.

Това е втори голям инцидент с учас­тието на ПАОК. През фев­руари дер­бито с Олим­пиакос не се със­тоя, тъй като преди началото му треньорът на гос­тите Оскар Гар­сия бе ударен с пред­мет, хвър­лен от пуб­ликата. Тогава федерацията присъди служебна победа на Олим­пиакос и отне три точки от актива на ПАОК, който освен това бе сан­к­циониран да играе след­ващите си два домакин­ски мача пред празни трибуни. Клубът обжалва и този уикенд, точно преди злополуч­ният мач с АЕК, част от наказанието, касаещо отнетите три точки, бе отменено. Сега обаче се очак­ват много по-сериозни сан­к­ции за ПАОК, който дори може да бъде изваден от групата.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...