Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед17022019

Брой 287, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73574 BGN1 GBP = 2.22392 BGN1 CHF = 1.72017 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кротоне прекрати договора на Александър Тонев

Кротоне прекрати договора на Александър Тонев

Кротоне прекрати договора на Александър Тонев

Българинът сам поискал да напусне, обясни мениджърът на нашия национал

Договорът на българския национал Александър Тонев с елитния италиански Кротоне е прекратен, обявиха официално от клуба, без да посочват мотиви. Решението е изненадващо, тъй като Тонев беше основен играч на тима в началото на сезона, а интерес към него не липсваше по време на зимния трансферен прозорец, но от Кротоне така и не го пуснаха никъде.

От италианския клуб съобщиха и за раздялата с още двама футболисти, които не влизат в плановете на треньора Валтер Дзенга. Това са Аристотелес Ромеро и Казим Сулич, които бяха пратени под наем в Словения.

След 24-jия кръг в Серия „А” Кротоне е на 17-о място с актив от 21 точки, на четири пункта от зоната на изпадащите.

Внезапната раздяла на Александър Тонев и Кротоне извън трансферния прозорец предизвика изненада сред фенове и специалисти. В тази връзка мениджърът на българския национал – Антони Раво, даде разяснение относно прекратяването на договора на крилото.

“Искам да обясня ситуацията около Александър Тонев и след като прочетох някои неща, предпочитам да кажа каква е истината: „Александър Тонев не беше щастлив от цялата ситуация в Кротоне в последните няколко седмици. Преди няколко дни Александър поиска от мен да прекратим договора му с Кротоне, но никога, както прочетох в някои медии, това не е било инициатива или решение на самия клуб. Искам да бъда ясен, че решението е на футболиста, единствено и само негово.”

Антонио Раво разясни, че споразумението за прекратяването на този договор е било постигнато на 12 февруари. „Искам също така да добавя, че Александър можеше да чака до края на договора си и да си взима парите. Но той отказа да приеме тази ситуация просто защото това не е неговият манталитет. Александър иска да играе футбол и той е истински боец и състезател. Искам да потвърдя на всички, които следят кариерата му, че Александър е много мотивиран и готов за нови предизвикателства. И ние работим в тази посока“, завърши мениджърът на българския национал.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие