Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24052018

Брой 101, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65833 BGN1 GBP = 2.23044 BGN1 CHF = 1.66624 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Сенегалец от Динамо (Москва) пристигна в Левски

Сенегалец от Динамо (Москва) пристигна в Левски

Соб­с­т­веникът на Лев­ски Спас Русев обяви, че селек­цията през зимата е прик­лючила. Това обаче явно не е така, тъй като в София прис­тигна сенегал­с­кият халф Кали Тиам. Роденият на 7 януари 1994 година фут­болист дойде на финални преговори със “сините“. Високият 186 сан­тиметра Тиам се чув­с­тва най-добре в средата на терена, където Лев­ски в момента има една дузина хал­фове с дефан­зивни и офан­зивни фун­к­ции — Жорди Гомес, Филипе Нашименто, Роман Прохазка, Васил Панайотов, Нелуц Рошу, Антони Бел­монт, Илия Юруков, Габ­риел Обер­тан, Антонио Вутов, Жер­сон Каб­рал и Паулиньо. Най-вероятно нас­тав­никът Делио Роси при това положение ще иска от шефовете си да преот­с­тъпят или продадат на всяка цена някой измежду Нелуц Рошу и Антони Бел­монт. Румънецът беше пред­лаган на Динамо (Букурещ) и Славия, но на този етап без успех.

Сенегалецът е соб­с­т­веност на унгар­с­кия МТК (Будапеща), който е лидер в мес­т­ната Втора лига. За пос­ледно Тиам игра в Динамо (Мос­ква), където беше преот­с­тъпен през есента. Полузащит­никът, който няма европейски пас­порт, изигра шест двубоя в рус­ката Премиер лига, в които записа общо 351 минути.

Той стар­тира кариерата си в Европа с екипа на унгар­с­кия Капош­вар Ракоци през 2012 година, където за два сезона изиг­рава почти 50 мача между пър­вия и втория със­тав на клуба. През 2014 година е купен от МТК Будапеща. В унгар­с­ката столица записва 62 мача и вкарва четири гола, но през 2016 година е преот­с­тъпен в Чикаго Файър, след което през сезон 2016/2017 година е преот­с­тъпен в тур­с­кия Газиан­теп­с­пор, а през този сезон отново е бил преот­с­тъпен от МТК в рус­ката столица, където се под­визава с екипа на Динамо (Мос­ква).

Интерес­ното е, че ако Тиам е здрав, той ще бъде сед­мото ново попъл­нение през тази зима на “Герена“, както и рекор­дно 21-во за Лев­ски през сезон 2017/2018 година.

България

Икономика

Китай готов да строи у нас завод за асемблиране на тежкотоварни автомобили

Китай готов да строи у нас завод за асем­б­лиране на теж­котоварни автомобили

Заместник-министърът на тран­с­порта, инфор­мацион­ните тех­нологии и съоб­щенията Велик Зан­чев се срещна с пред­с­тавители на ръковод­с­т­вото на най-…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Рентата в Добричко скочи с 9 процента

Рен­тата в Доб­ричко скочи с 9 процента

Около 41% от обработваемите площи в страната се стопанисват от арендатори

Наемането на земедел­ски земи в най-плодородния район на Бъл­гария по…

Прочети още:

Loading...