Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт13112018

Брой 218, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.7362 BGN1 GBP = 2.23363 BGN1 CHF = 1.72047 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Красива полякиня дала крила на Владимир Зографски

Красива полякиня дала крила на Владимир Зографски

Красива полякиня дала крила на Владимир Зографски

Исторически резултат за българина, подобри роден рекорд от Олимпиадата в Сараево през 1984 година

Българският ски скачач Владимир Зографски явно е получил крила от случило се важно събитие преди Олимпиадата в Пьончан. 24-годишният Зографски записа историческо постижение за България на Игрите — 14-о място от нормална шанца. Досегашното най-добро постижение бе 19-ото място на Владимир Брейчев в Сараево 1984 година.

Дни преди да замине на Олимпиадата Зографски е направил официален годеж с красавицата Агниешка Сковрон. Много е вероятно именно мисълта за чаровната полякиня да вдъхва допълнителни сили у ски скачача, който е като преобразен на Игрите. Зографски се представи на високо ниво в много тежко състезание с лоши метеорологични условия. При първия си скок във финала българинът беше връщан няколко пъти от старта заради силния вятър. Сборът на Зографски е 226.5 точки, а двата му скока са съответно 101.5 и 108.5 метра. Във втория опит родният състезател получи и високи оценки за стил. В класирането след българина останаха звездите на този спорт Роман Коуделка (Чехия), Грегор Шлиренцауер (Австрия) и японецът Нориаки Касай, който участва на осма Олимпиада.

“Радвам се на това класиране. Състезанието бе успешно, но можеше да мине и по-добре. Не направих 2 постоянни скока. Първият бе добре от масата, но го обърках в полета. Вторият бе по-зле от масата, но го направих в полета. Да се надяваме да съм още по-добре на голямата шанца, въпреки че тогава се очаква да е по-ветровито“, каза Зографски.

Титлата взе Андреас Велингер (Германия), следван от норвежците Йохан Андре Форланг и Роберт Йохансон.

Българите Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов не взеха участие в скиатлона на 15 км класически + 15 км свободен стил на Олимпийските игри. Вероятно Цинзов и Чучуганов са подходили със същата тактика като Антония Григорова, която не участва в женския скиатлон, за да съхрани сили за стартовете в свободния стил.

Норвежецът Симен Крюгер е новият олимпийски шампион при мъжете, след като премина дистанцията за 1:16:20 часа. Втори остана сънародникът му Мартин Сундби, изостанал на 8 секунди. Трето място зае Ханс Холунд (Норвегия), на 9,9 секунди.

България

Икономика

Култура

Свят

Краят на Американската мечта

Краят на Американската мечта

Трябва да си дълбоко заспал, за да вярваш, че всеки има шанс в страна, в която 1 процент от населението притежава 50 процента от богатствата...

Прочети още:

Loading...

Земеделие