Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24052018

Брой 101, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65833 BGN1 GBP = 2.23044 BGN1 CHF = 1.66624 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кирил Домусчиев: Титлата е по-важна от мачовете с Милан

Кирил Домусчиев: Титлата е по-важна от мачовете с Милан

Кирил Домусчиев: Титлата е по-важна от мачовете с Милан

Авторитетът, който имам сред футболистите, помага на треньора, заяви собственикът на Лудогорец

Пър­вен­с­т­вото е по-важно за Лудогорец, откол­кото сблъсъка с Милан в Лига Европа. Това заяви соб­с­т­веникът на раз­г­рад­чани Кирил Домус­чиев в специално интервю за БНТ. Босът на “орлите“ сподели, че резул­татите през пролетта ще покажат ефек­тив­ността на работата на старши треньора Димитър Димитров-Херо. Домус­чиев комен­тира още темата с чуж­ден­ците в бъл­гар­с­кия фут­бол и свър­шеното от Борис­лав Михай­лов като президент на БФС.

- Това, което прави Херо до този момент, харесва ли ви? Продъл­жавате ли да гледате в една посока като визия на със­тава, като гъв­кавост на так­тиката?

- Все пак аз не съм специалист, за да комен­тирам Херо. В крайна сметка резул­татите през пролетта и играта на отбора ще покажат въз­мож­нос­тите на този отбор под ръковод­с­т­вото на Херо. Отделя се много време на трениров­ките за так­тическа под­готовка. Това е неговият почерк. Исках да видя играта на мом­четата от школата, които са на лагера. Знаете, че Слави Ковачев от пролетта ще бъде част от мъж­кия отбор.

- Не му е лесно на Херо с бразил­с­кия мик­рок­лимат. Вие бихте ли му удряли по едно рамо?

- За това съм тук – да му го удрям. Не случайно посещавам от време на време отбора, защото все пак има моменти, в които и соб­с­т­веникът трябва да си каже теж­ката дума. Авторитетът, който имам сред играчите, също помага на треньора.

- Изтичат договорте на Кешеру Мар­селиньо, Дяков, Тер­зиев, Сисиньо. Вие казахте „Пред­ложили сме им такива. Който иска – да остава…

- Играчите, които се чув­с­т­ват част от този отбор и са доволни тук, остават в Раз­г­рад. Мар­селиньо, Дяков и Тер­зиев препод­писаха. Надявам се и другите играчи с изтичащи договори, да сторят същото. Някои от тях вече са пот­вър­дили своето желание, остават някои дребни под­роб­ности. Така че смятам, че голямата част от тези мом­чета ще останат в отбора.

- Често Ви критикуват за многото чуж­денци. Благодарение на тях не дой­доха ли доста приходи за другите отбори, които са в Първа лига, и с тези пари може би са на под­готовка в Тур­ция?

- Продъл­жавам да смятам, че в професионал­ния фут­бол не трябва да делим на наши и ваши. Няма чуж­денци, няма бъл­гари – има просто добри фут­болисти. Има клубове, които гонят някакви цели. Всеки трябва да раз­вива школата си, както ние се опит­ваме да даваме най-доброто за младите мом­чета. За нас са важни успехите и не случайно тези мом­чета, независимо колко от тях са чуж­денци, вкараха немалко пари в Бъл­гария, в раз­витието на нашето пър­вен­с­тво. Защото нашият професионален фут­бол има нужда от сред­с­тва, за да може да се издър­жат и школите, и мъж­ките отбори. И тези сред­с­тва бяха раз­п­ределени в „А“, „Б“ и „В“ група.

- Ясна е позицията Ви за кон­г­реса. Предиз­вес­тен ли е неговият край и как си обяс­нявате това явление, че по време на кам­панията много хора критикуват ръковод­с­т­вото, естес­т­вено начело с Боби Михай­лов, а когато дойде кон­г­ресът, всички обичат Боби?

- Критикуват го много хора, които отдавна нямат общо с фут­бола и са просто фенове. Ние, бъл­гарите, всички раз­бираме от фут­бол. Много обичаме да критикуваме и да хей­тим. Какво трябва да нап­рави Боби Михай­лов? Не знам. За четири години бюджетът на Фут­бол­ния съюз от четири милиона отиде на 19 милиона. Тези 19 милиона, като гледах на пос­лед­ния Изпъл­ком, ще бъдат израз­ход­вани изцяло в полза на раз­витието на национал­ните отбори и на клуб­ния ни фут­бол. Това, което също бе гласувано на пос­лед­ния Изпъл­ком, е осигуряването на методология от Аякс, която да бъде наложена в абсолютно всич­ките ни клубове. Целта е по-добра под­готовка на децата. Оттам нататък всичко зависи от самите клубове – как ще инвес­тират, какви треньори ще ангажират, как ще работят с треньорите и с децата, каква ще им е организацията, за да може да излизат таланти. Това нещо няма как да го прави Борис­лав Михай­лов и много хора не го раз­бират това.

- Вкар­вате нови сред­с­тва в сек­тор „Г“, нов проект за базата, за стадиона. Кога да очак­ваме завър­шек?

- До началото на май, ако няма много тежка зима в Североиз­точна Бъл­гария, би тряб­вало да бъде готов сек­торът за гости, който ще бъде иден­тичен на отс­рещ­ната трибуна „Моци“. Ще съз­дадем отлични условия за гос­туващите фенове, как­вито сме съз­дали за тези на Лудогорец.

- Пред­с­тои гран­диозен сблъсък с Милан. Сънувате ли аспекти от мача, меч­таете ли за нов италиан­ски триумф, какъвто беше срещу Лацио?

- Не, още не го мисля този мач. Може би като наб­лижи датата, ще е по-различно. За нас е по-важно пър­вен­с­т­вото и там трябва да хвър­лим мак­симално усилия. Мачът с Милан – ние ще го изиг­раем на най-високо ниво. Неп­рият­ното е, че те влизат във форма. За съжаление, след под­готовка и двумесечно прекъс­ване на пър­вен­с­т­вото няма как да сме на 100 процента. Ако сме на 80 процента, ще е добре и ако можем с тези 80% да ги отс­т­раним, ще е голям успех.

България

Икономика

Китай готов да строи у нас завод за асемблиране на тежкотоварни автомобили

Китай готов да строи у нас завод за асем­б­лиране на теж­котоварни автомобили

Заместник-министърът на тран­с­порта, инфор­мацион­ните тех­нологии и съоб­щенията Велик Зан­чев се срещна с пред­с­тавители на ръковод­с­т­вото на най-…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Рентата в Добричко скочи с 9 процента

Рен­тата в Доб­ричко скочи с 9 процента

Около 41% от обработваемите площи в страната се стопанисват от арендатори

Наемането на земедел­ски земи в най-плодородния район на Бъл­гария по…

Прочети още:

Loading...