Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24022018

Брой 38, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59321 BGN1 GBP = 2.2139 BGN1 CHF = 1.69954 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Любо Пенев нападна министъра на спорта

Любо Пенев нападна министъра на спорта

Любо Пенев нападна министъра на спорта

Кандидатът за президент на БФС обяви, че емисари обикалят страната и заплашват клубовете

Претендентът за президент на БФС — Любослав Пенев, даде пресконференция, на която нападна министъра на спорта Красен Кралев. Бившият национал представи своята стратегия за развитието на родния футбол и наред с това отправи тежки обвинения към сегашните шефове на централата. Пенев заяви, че хора от БФС обикалят страната и заплашват клубовете. Бившият нападател обаче не представи доказателства.

“Радвам се, че има интерес към това събитие. Вече не сме на дъното. Вече сме на дъното на дъното. Когато бях национален селекционер, казах, че ще се работи. Ние работихме, но управляващите хвърлиха целия този труд в боклука. Футболиният съюз в момента е една пирамида обърната надолу. Аз ще я обърна обратно. Зад мен не стои никакъв кръг. Готвим проект, съставен от три части — краткосрочен — три години, средносрочен — 7 години и дългосрочен — 10 години. Подготвили сме 10-годишна стратегия. Чувам, че сегашните ръководители готвят 4-годишен проект. Закъде сме с тази стратегия. Докога ще чакаме и ще се хвалим с една база. Трябва ли да чакаме още 12 години за още една база? След като се кандидатирах за президент, много хора започнаха да коментират. Къде са сега тези хора? Нещо не ги виждам. Нека сега да се покажат. Странно е, че примерно един отбор като ЦСКА, все още не е обявил кой ще подкрепи. На феновете шапка им свалям” заяви Пенев.

Твърдо съм против президентите да участват в Изпълкома на БФС. Ето казвам ви как ще спестим пари на клубовете. Ще въведем електронно картотекиране. Така ще спестим пътуване на хора от клубовете до София”, продължи бившият национал.

Призововам министър Кралев да не взима страна, защото той представлява държавата. Нека взима отношение, но не и страна. Обяснява колко добре работили с БФС и т.н. Ще искам от държавата един добър партньор и нов стадион. Имаме нужда от такова съоръжение. Не може националният отбор да си плаща да играе”, възмущава се Пенев.

Смятам да огранича чужденците. Не казвам, че няма да има, но трябва да ги ограничим. Защото само по този начин ще видим нашите момчета. Темата с чужденците ще бъде сериозно разгледана и ще има промени. Тук съм, за да се изгради българския футбол. Това ще стане с много работа. Представители на БФС обикалят страната и заплащват клубовете. Не казвам на клубовете да гласуват за мен. Нека гласуват по съвест”, призова Любослав Пенев.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие