Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Демирева остана седма на световното в Лондон

Демирева остана седма на световното в Лондон

Демирева остана седма на световното в Лондон

Представянето ми беше достойно, но медал няма, каза разочарованата българка

Сребър­ната медалис­тка от Рио 2016 в скока на височина Мирела Демирева завърши на седмо място на финала на светов­ното пър­вен­с­тво по лека атлетика в Лон­дон. Бъл­гар­ката преодоля 192 см, като изравни лич­ното си пос­тижение за сезона, но след това не успя да се справи със 195 см. Рус­кинята Мария Ласиц­кене спечели злат­ния медал с 203 см. Среб­рото остана за украин­ката Юлия Лев­ченко, която записа един успешен опит на 201 см. Трета е полякинята Камила Лиц­винко с резул­тат 199 см.

“Разочарована съм. Имаше доста причини, но не искам да се оправ­давам. Знам, че мога повече. Пред­с­тавянето беше дос­тойно, но аз излязох за медал, а медал тази година няма. 1.95 м беше във въз­мож­нос­тите ми. Изпит­вам зат­руд­нения с раз­бега си, когато е по-високо нап­режението. Трябва изк­лючително много да го изпипам, защото всяка една малка грешка просто ми изяжда скока. Днес скачах най-хубаво от целия сезон. За съжаление, моето класиране е най-доброто за Бъл­гария на това пър­вен­с­тво до момента. Смятам, че всички дадоха мак­симал­ното от себе си, в това съм сигурна — видях го в очите им. За съжаление, бъл­гар­с­кият отбор до момента нямаше особен къс­мет“, каза Демирева след със­тезанието.

Ивет Лалова остана на 11 стотни от финала на 200 метра. Въп­реки това тя не спира да е позитивно нас­т­роена и допълни, че деветото място я мотивира още повече.

Мога да кажа, че съм щас­т­лива и мотивирана. Що се касае до 11-те стотни, които ме раз­делиха от финала — няма как да не съм разочарована. Тол­кова дълго се чака за това пър­вен­с­тво, тол­кова труд, пот, сълзи са били жер­т­вани за това бягане. Бях повече от сигурна, че ще намеря място във финала. Тези момичета, които ме лишиха от влизане сред осемте най-добри, не пред­с­тав­ляваха кой знае колко голяма зап­лаха за мен преди светов­ното. Но това е със­тезание, всяка стотна, всяка хилядна е важна. Не смятам, че мога да имам по-голяма мотивация в момента след това докос­ване до финала и оставане извън него“, комен­тира Ивет Лалова.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие