Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Димитър Димитров стана треньор на Лудогорец

Димитър Димитров стана треньор на Лудогорец

Димитър Димитров стана треньор на Лудогорец

Шампионите от Разград победиха Верея в първи мач след ерата „Дерменджиев”

Димитър Димитров-Херо е новият треньор на Лудогорец. Новината бе пот­вър­дена от официал­ния сайт на клуба. Той заменя на поста Георги Дер­мен­джиев, който подаде оставка преди няколко дни. “Спор­т­ният дирек­тор на Лудогорец Методи Томанов финализира успешно преговорите с Димитър Димит­ров и специалис­тът, работил запос­ледно в Иртиш (Пав­лодар), поема шес­т­к­рат­ните шам­пиони. Димит­ров бе определен за нас­тав­ник на тима след раз­говори с още няколко именити треньори от Бъл­гария и чуж­бина“, пише в официал­ния сайт на Лудогорец.

“Роденият през 1959 г. в Бур­гас специалист прис­тига в Раз­г­рад днес и от 20 часа ще проведе първа тренировка с шам­пионите на клуб­ната база“, съоб­щават от Раз­г­рад.

Лудогорец записа победа с 3:1 над Верея в мач от петия кръг на Първа лига. Срещата бе първа за шам­пионите след раз­дялата с Георги Дер­мен­джиев. В този мач „зелените“ бяха водени от Петко Пет­ков, който временно зае поста страши треньор. Румън­с­кият нападател Клаудиу Кешеру се отчете с два гола в рамиките на 6 минути. Верея се върна в мача в края на пър­вата част, когато Георги Андонов получи пас от Елиаш, преодоля Натанаел и прониза Дос Сан­тос. Малко след началото на второто полув­реме Кешеру намери Абел Анисе, който от въз­духа стреля добре и не остави шан­сове на Аргилашки за край­ното 3:1. Дебют за шамионите записа пол­с­кият национал Яцек Гурал­ски, който влезе като резерва.

“Кон­т­ролирахме мача през цялото време. Доволен съм от мом­четата. Изпус­нахме поне 56 чисти положения — реализирахме 3 гола. Няма тотална промяна, под­дър­жахме нашия стил на игра. Не искам да комен­тирам треньор­с­ката смяна, но тази победа е зас­луга за целият екип до момента, начело с Георги Дер­мен­джиев. Мар­селиньо получи болки в адук­тора, беше невъз­можно да играе. Моци има травма още на мача за Супер­купата. Важ­ната среща е за Лига Европа в чет­вър­тък, затова решихме да ги съх­раним“, каза Петко Пет­ков.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...