Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19062018

Брой 120, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68417 BGN1 GBP = 2.23128 BGN1 CHF = 1.69277 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Ботев (Пд) грабна Суперкупата

Ботев (Пд) грабна Суперкупата

Ботев (Пд) грабна Суперкупата

„Жълто-черните” победиха шампионите от Разград в драматичен финал с дузпиr

Ботев (Плов­див) спечели Супер­купата на Бъл­гария за 2017 година. На финала „жълто-черните” победиха с 6:5 след дузпи Лудогорец (1:1 в редов­ното време). В антигерой за шам­пионите от Раз­г­рад при дуз­пите се превърна Мар­селиньо. Бразилецът един­с­т­вен изпусна от бялата точка, докато “канар­четата“ бяха без­пог­решни. В редов­ното време Тодор Неделев откри резул­тата за Ботев в 16-ата минута, а Ван­дер­сон изравни в 48-ата.

Това е втори финал в рам­ките на няколко месеца, в който Ботев побеж­дава Лудогорец след този за Купата на Бъл­гария през пролетта. Това е първа Супер­купа на Бъл­гария за плов­див­чани.

Треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров очак­вано изрази огром­ното си задовол­с­тво след спечелената първа в историята на клуба Супер­купа на Бъл­гария. “Получи се динамичен двубой, в който не лип­с­ваха положения и пред двете врати. Хубаво е, че спечелихме тази Купа, защото досега не го бяхме правили. Този трофей лип­с­ваше в нашата вит­рина и нека хората се рад­ват. Лудогорец е много класен отбор и започ­наха да играят след 30-ата минута. Тряб­ваше да уплът­ним средата на терена. Не сме тренирали специално дузпи, но преди мачовете за Лига Европа го правехме“, сподели Киров след успеха.

Президен­тът на Ботев Ангел Палийски призна, че клуб­ната управа е взела решение да инвес­тира парите от учас­тието в Лига Европа в строежа на стадион „Христо Ботев“. Фут­бол­ният шеф обеща и премии за играчите, извоювали историчес­ката за Ботев Супер­купа.

България

Икономика

Култура

Ансамбъл “Българче“ отбеляза 50-годишен юбилей

Ансам­бъл “Бъл­гарче“ отбеляза 50-годишен юбилей

“Бъл­гарче“ е една от емб­лемите на Велико Тър­ново и школа по родолюбие за поколения великотър­новци.

За опаз­ването и популяризирането на бъл­гар…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЕС ще нарича Македония БРЮМ до ратифицирането на споразумението

ЕС ще продължи да нарича Македония с досегаш­ното наименование “Бивша югос­лав­ска репуб­лика Македония“ (БРЮМ) до окон­чател­ната ратификация на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Сушата в Силистренско смъква добивите от пшеница и ечемик

Сушата в Силис­т­рен­ско смъква добивите от пшеница и ечемик

Среден добив от 530 килог­рама за пшеницата и 500 килог­рама за ечемика, чиято жътва започна, прог­нозират специалис­тите в Силис­т­рен­ско заради …

Прочети още:

Loading...