Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19062018

Брой 119, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68417 BGN1 GBP = 2.23128 BGN1 CHF = 1.69277 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Владо Стоянов: Уплаших се дали ще мога да продължа да играя

Владо Стоянов: Уплаших се дали ще мога да продължа да играя

Владо Стоянов: Уплаших се дали ще мога да продължа да играя

Важно е да гледаме позитивно на нещата, каза стражът на Лудогорец

Владис­лав Стоянов без­с­порно е един от най-добрите вратари в Бъл­гария през пос­лед­ните години. Стражът на Лудогорец, наричан от мнозина „Кош­мара на Роналдо“, е неиз­менен титуляр под рам­ката на вратата на „орлите“ и национал­ния отбор. Именно по време на тренировка на пред­с­тавител­ния тим в края на март, 29-годишният фут­болист получава жес­тока кон­тузия, която ще го извади от игра за над 6 месеца. Момент, който той самият определя като най-трудния в професионал­ната му кариера.

Всеки един спор­тист, не само фут­болист, в такъв момент, ако осъз­нава, че нещата са сериозни, през главата му минава дали ще играе отново. И с други колеги съм си говорил, които са минали през тежки травми. Неминуемо е, това ни е работата. Още от деца сме запалени, цял живот тренираш, играеш и малко или много това ти е начинът на живот. Естес­т­вено е това да ти е пър­вата мисъл“, споделя Стоянов в интервю за bTV.

Може би тази кон­тузия малко или много ще ме нап­рави по-професионалист. Не че досега не съм бил, но така го комен­тирахме, че трябва да започна малко повече да работя, да обръщам внимание малко повече на неща, на които досега не съм обръщал. Реално пог­лед­нато, като ми дойде до главата, поч­вам да се замис­лям и да обръщам внимание, ако искам да продължа нап­ред и да играя още. Дай боже, повече време още — едно 45-6 години на по-високо ниво“, споделя стражът.

Стоянов демон­с­т­рира завидно нас­т­роение въп­реки теж­ката травма и вярва, че именно това ще е важно за пъл­ноцен­ното му въз­с­тановяване.

Доста хора са изненадани как приемам нещата, но аз съм минал през едно счуп­ване на ръката, което беше доста тежка кон­тузия. Около 4 месеца и половина бях извън терените. Така че още знам колко е важно да гледаш позитивно на нещата. Да намираш позитивите, дори и малки да са, а не да се затор­мозяваш с негатив­ните неща, защото, реално пог­лед­нато, случило се е и ти няма какво да нап­равиш вече. Един­с­т­веното, което може да нап­равиш, е да работиш здраво и да се вър­неш още по-силен“, казва Владо Стоянов. Той не пропуска да благодари на всички от Лудогорец, които са му оказали страхотна под­к­репа в теж­кия момент. Плътно до него е и половин­ката му Венера, която се грижи денонощно за ком­форта на национал­ния ни вратар.

България

Икономика

Култура

Ансамбъл “Българче“ отбеляза 50-годишен юбилей

Ансам­бъл “Бъл­гарче“ отбеляза 50-годишен юбилей

“Бъл­гарче“ е една от емб­лемите на Велико Тър­ново и школа по родолюбие за поколения великотър­новци.

За опаз­ването и популяризирането на бъл­гар…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЕС ще нарича Македония БРЮМ до ратифицирането на споразумението

ЕС ще продължи да нарича Македония с досегаш­ното наименование “Бивша югос­лав­ска репуб­лика Македония“ (БРЮМ) до окон­чател­ната ратификация на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Сушата в Силистренско смъква добивите от пшеница и ечемик

Сушата в Силис­т­рен­ско смъква добивите от пшеница и ечемик

Среден добив от 530 килог­рама за пшеницата и 500 килог­рама за ечемика, чиято жътва започна, прог­нозират специалис­тите в Силис­т­рен­ско заради …

Прочети още:

Loading...