Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19062018

Брой 120, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68417 BGN1 GBP = 2.23128 BGN1 CHF = 1.69277 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Гълъбинов с 84 минути срещу бившия си отбор

Гълъбинов с 84 минути срещу бившия си отбор

Бъл­гар­с­кият нападател Анд­рей Гълъбинов игра 84 минути за Новара при равен­с­т­вото 1:1 в гос­туването на бив­шия си тим Авелино в мач от 31-ия кръг на Серия “Б“. Род­ният национал отново бе титуляр, като получи жълт кар­тон през пър­вата част. Неговият пар­т­ньор в атака Федерико Македа бе точен за север­няците в 10-ата минута.

Втората част домакините стиг­наха до 1:1 с гол от дузпа на Ардемани в 77-ата минута. Точ­ката е 45-а за Новара, а отборът остана на осмо място. Авелино с 37 заема 13-та позиция.

Италиан­с­кият гранд Милан победи с 1:0 на Дженоа в среща от 29-ия кръг в Серия „А”. Успехът дойде след гол на Матиас Фер­надес в 34-ата минута, като това беше първо попадение на чилиеца за “росонерите“. Така Милан остана в бит­ката за място в евротур­нирите.

Торино завърши 2:2 с гос­туващия Интер в друга среща от кръга. „Нерад­зурите” поведоха в Торино с гол на Жофри Кон­дог­бия (27), но „биковете” израв­ниха още преди почив­ката чрез Даниеле Басели (33).

Домакините нап­равиха пълен обрат с гола на Африе Акуа (59). Радостта им обаче бе кратка, тъй като Интер вед­нага се хвърли в атаки и изравни с попадение на Антонио Кан­д­рева (62).

България

Икономика

Култура

Ансамбъл “Българче“ отбеляза 50-годишен юбилей

Ансам­бъл “Бъл­гарче“ отбеляза 50-годишен юбилей

“Бъл­гарче“ е една от емб­лемите на Велико Тър­ново и школа по родолюбие за поколения великотър­новци.

За опаз­ването и популяризирането на бъл­гар…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЕС ще нарича Македония БРЮМ до ратифицирането на споразумението

ЕС ще продължи да нарича Македония с досегаш­ното наименование “Бивша югос­лав­ска репуб­лика Македония“ (БРЮМ) до окон­чател­ната ратификация на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Сушата в Силистренско смъква добивите от пшеница и ечемик

Сушата в Силис­т­рен­ско смъква добивите от пшеница и ечемик

Среден добив от 530 килог­рама за пшеницата и 500 килог­рама за ечемика, чиято жътва започна, прог­нозират специалис­тите в Силис­т­рен­ско заради …

Прочети още:

Loading...