Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб22022020

Брой 289, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.81263 BGN ↑ 1 GBP = 2.33281 BGN ↓ 1 CHF = 1.84234 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Обаче Фалшиво парфюмираните новини на властта

Фалшиво парфюмираните новини на властта

Любомир ЦАНКОВ

Фалшива новина за отвлечени деца подпали ромската общност в Сливен. Преди ден пък недоволството на медицински специалисти докара множеството под прозорците на властта. Провокацията в Сливен се случила видите ли, точно когато образователния министър бил в града. А протеста на медиците бил точно в същия момент, когато властта отново дала пари за увеличение на заплатите на лекари, сестри, рехабилитатори и другите, обединени от понятието медицински работници. Нищо, че от обещаните 50 милиона медиците са видели едва…шест.

Времето безспорно е предизборно и има мегдан за създаването на новините, за развитието или опровергаването им. В такива времена хората най-много вярват – и на обещания и на страхове. Затова е и насочването им към определени групи избиратели, за да имат нарочно търсен ефект. Въпреки, че както е в приказката за лъжливото овчарче, „овчарчето” е понаучило нещо и не е толкова доверчиво благосклонно към предварително дадено доверие. Защото често е преглъщало лъжи и неистини, необходими според някои стратези за точно избрани моменти.

Примери? Вие ги знаете – как от гьол един атомен проект „разцъфтява” до „много красив проект” в очите на премиера, или пък пътникопотока н Терминал 2 изведнъж променя драстично посоката си, заради измислени официално красиви и благодатни времена у нас – пак отчетени от властта. Или пък обещаното значително увеличение на пенсиите, но не отсега, а всяка следваща година. Стратези, имайте все пак респект към хората, за да ви повярват. Респект и към истината! А тя е, че за разлика от шепата богати хора от елита, мнозинството живее в една друга България. Тя е стабилна, но в бедността и корупцията – дисциплини, по които сме вечните първи в Европа. Е, кое е фалшива новина!? И дали точно властта не задава тона с празнословни хвалби?

Икономика

Коронавирусът удари и родния износ на вино

Коронавирусът удари и родния износ на вино

12 български контейнера с вино в момента чакат административно освобождаване за влизане на пазара в Китай

В момента българските винопроизводи...

Прочети още:

Loading...

Култура

СОФИЙСКИ САЛОН КУЛТУРА - ЛЕГЕ 10

КЛУБ “АРХИТЕКТИ“

ФЕДЕРАЦИЯ “КУЛТУРА И МЕДИИ“

КАНИ

НА ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ДИСКУСИЯ

НА ТЕМА:

ГРАДОУСТРОЙСТВО

И АРХИТЕКТУРНА СРЕДА В СОФИЯ

- ПРОБЛЕМИ И ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие