Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална УЕФА прати топрефер в Разград

УЕФА прати топрефер в Разград

Един от най-добрите рефери в Европа — Милорад Мажич, ще ръководи пър­вата 1/16-финална среща от тур­нира Лига Европа между Лудогорец и Милан в чет­вър­тък. 44-годишният топ­рефер на Сър­бия е съдия на ФИФА от 2009-а година, а вече четири години е в елит­ната група на УЕФА, която включва 15-те най-добри рефери на кон­тинента. По професия е мени­джър в тър­гов­ска ком­пания.

През 2016-а година Мажич получи финала за Супер­купата на Европа, а през 2017-а ръководи и финала на тур­нира за Купата на Кон­федерациите между Гер­мания и Чили.

Мажич беше съдия на мачове от светов­ното пър­вен­с­тво през 2014-а година и на европейс­кото във Фран­ция през 2016-а. Със сигур­ност е в плановете на Светов­ната федерация по фут­бол и за Мон­диал 2018, както и за високите етажи от тур­нирите Шам­пион­ска лига и Лига Европа. Освен в страната си, е канен да ръководи мачове в пър­вен­с­т­вата на Румъния, Катар и в Египет.

Помощ­ници на Мажич ще бъдат Милован Рис­тич и Далибор Джур­джевич, с които той ръководи и повечето мачове в Европа. Допъл­нителни асистент-съдии зад вратите ще бъдат Ненад Джокич и Данило Груич, а Неманя Пет­рович е наз­начен за чет­върти съдия.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие