Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална Ивелин Попов премина в Рубин

Ивелин Попов премина в Рубин

Националът Ивелин Попов премина под наем в Рубин. Фут­болист №1 на Бъл­гария за 2017 г. беше преот­с­тъпен до лятото от Спар­так (Мос­ква) на тима от Казан. Двата клуба официално пот­вър­диха новината. Рубин няма да плаща за самия наем, а освен това ще пок­рие само 1/3 от зап­латата на Попов. В договора не фигурира клауза, която поз­волява на казанци да задър­жат Попето след края на сезона. Ивелин под­писа със Спар­так през 2015 година, като тогава рус­кият гранд плати за него на Кубан 6 млн. евро.

Бъл­гаринът помогна за спечел­ването на дълго чаканата титла от “червено-белите“ през миналия сезон, а в началото на този добави към колек­цията си и Супер­купата на Русия. Макар че беше титуляр в някои от дер­битата в рус­кото пър­вен­с­тво, както и в трите домакин­с­тва на Спар­так в груповата фаза на Шам­пион­с­ката лига, Попов нерядко оставаше на резер­в­ната скамейка. Старши треньорът Масимо Карера изпол­з­ваше бъл­гарина на раз­лични позиции и понякога го натовар­ваше с предимно дефан­зивни фун­к­ции.

Род­ният фут­болист записа общо 13 мача в Премиер лигата през сезона, но в тях не отбеляза гол и не нап­рави асис­тен­ция. Общо във всички тур­нира бив­шият фут­болист на Литекс, Газиан­теп­с­пор и Кубан записа 21 мача и едно завър­ш­ващо подаване.

Прив­личането на капитана на Андер­лехт Софиан Хани, който играе на същия пост, както и въз­с­тановяването на рус­кия национал Роман Зоб­нин, бяха ясен знак, че Спар­так няма да има нужда от Попов през пролетта. Пред него имаше вариант да премине в Динамо (Мос­ква), а освен това се говореше за преговори с италиан­с­кия Удинезе, но в крайна сметка 30-годишният бъл­гарин избра Рубин.

Отборът от Казан замина на лагер в Испания, а Попов вед­нага се присъедини към новите си съот­бор­ници. Рубин е на 11-о място във времен­ното класиране с едва 23 точки (6 победи, 5 равен­с­тва и 9 загуби). Отборът изпитва големи проб­леми в офан­зивен план и това накара треньор­с­кият щаб да поиска от клуб­ното ръковод­с­тво да прив­лече Ивелин Попов.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие