Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед05072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Джордж Клуни протестира срещу расизма

Джордж Клуни протестира срещу расизма

Джордж Клуни протестира срещу расизма

Джордж Клуни заклейми расизма в прочувствено есе за „The Daily Beast“, сравнявайки го с пандемия, за която не е открита ваксина. Това се случи на фона на протестите в САЩ след смъртта на Джордж Флойд, предадоха от „Контакмюзик“.

„Колко пъти сме били свидетели на убийствата на цветнокожи хора от полицията? Тамир Райс, Филандо Кастил, Лакан Макдоналд. Едва ли някой се съмнява, че Джордж Флойд беше убит. Видяхме как той пое последния си дъх в ръцете на четирима полицейски служители. Сега сме свидетели на друга реакция на непокорство срещу системното жестоко отношение към наши съграждани, каквато наблюдавахме и през 1968-а, 1992-а и 2014-а. Не знаем кога тези протести ще стихнат. Надяваме се и се молим, че повече никой няма да бъде убит. Знаем, че малко неща ще се променят“, пише актьорът.

Холивудската звезда отправя призив за фундаментална промяна, която да сложи край на расовите предразсъдъци и сравнява казуса с настоящата коронавирусна пандемия. „Гневът и чувството на безсилие още веднъж ни напомнят колко малко сме израснали като държава след първородния ни грях - робството. Фактът, че не купуваме и продаваме други човешки същества не е повод да се окичим с медал. Нуждаем се от промяна в прилагането на законите и в криминалната ни правосъдна система. Това е нашата пандемия. Тя заразява всички нас и за 400 години все още не сме открили ваксина“.

България

Икономика

Спорт

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Вратарите на “черно-белите“ Мартин Луков и Илко Пиргов герои на финала за Купата на България

Локомотив (Пд) ликува с Купата на България за вт...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие