Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет03072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Диригентът Павел Балев с два нови поста - в Германия и Франция

Диригентът Павел Балев с два нови поста - в Германия и Франция

Диригентът Павел Балев с два нови поста - в Германия и Франция

Един от най-изявените български диригенти - Павел Балев, който вече 15 години е главен диригент на Филхармонията в Баден-Баден, Германия, предстои да поеме ангажименти в два театъра - един в Германия и един във Франция.

От 2021 г. той ще бъде генерален музикален директор на Театър Нордхаузен и Лоо-оркестър Зондерсхаузен, а от 2022-ра ще започне работа като музикален директор на Операта в Лимож.

Междувременно и музикантите, и публиката очакват с нетърпение отпадането на рестрикциите, свързани с пандемията от Covid-19, заради които концертите и спектаклите са забранени не само у нас, но и на много места по света. Предстои бляскаво откриване на новия сезон 2020/2021 на Софийската филхармония, когато ще гостува оперната звезда Диана Дамрау. С нея българският маестро работи отдавна и заедно осъществяват много концерти и турнета по света. Датата на софийския концерт е 6 септември 2020 г. Мястото - зала “България“.

Свири съвместно със световни изпълнители като Ане–Софи Мутер, Едита Груберова, Tомас Хемпсън, Kрасимира Стоянова, Веселина Кацарова, Лука Пизарони, Рамон Варгас, Диана Дамрау, Пьотр Бечала, Анна Нетребко. Рециталите му с Красимира Стоянова „Славянски оперни арии”, „Верди Арии“ и „Веризмо“ получават „Международната класическа музикална награда 2012“, годишната награда на германската музикална критика за 2012, 2014 и 2017 година.

Диригентът има в репертоара си симфонична музика, над 40 оперни заглавия - „Електра” и „Кавалерът на розата” на Р. Щраус, „Рейнско злато” и „Летящият холандец” на Вагнер, „Похожденията на безпътния” на Стравински, Моцартовите „Вълшебната флейта”, „Милосърдието на Тит”, „Отвличане от сарая”, „Сватбата на Фигаро”, опери от Нино Рота, Бенджамин Бритън, над 10 балетни заглавия: „Пролетно тайнство”, „Жар птица” на Стравински, „Пепеляшка” и „Ромео и Жулиета” на Прокофиев, „Легенда за Йосиф” на Р.Щраус.

България

Икономика

Спорт

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Вратарите на “черно-белите“ Мартин Луков и Илко Пиргов герои на финала за Купата на България

Локомотив (Пд) ликува с Купата на България за вт...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие