Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон20012020

Брой 265, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76074 BGN ↑ 1 GBP = 2.29814 BGN ↑ 1 CHF = 1.82175 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

„ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

„ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

Звездите Яна Саленко и Мариан Валтер в ролите на Китри и Базил

На 17 декември от 19:00 ч в рамките на традиционния Новогодишен музикален фестивал в НДК ценителите на балетното изкуство ще видят за първи път на сцената на зала 1 впечатляващата постановка на балета „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус.

В Деня на народните будители, в категория „Балетно изкуство“ – колективна награда, Балетът на Държавна опера-Стара Загора получи престижното отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци и Cantus Firmus „Кристална лира“. Пищен спектакъл, създаден в духа на голямата балетна традиция, носещ в себе си пулса на новото време, балетът „Дон Кихот” е сред върховите постижения на класическия танц. В постановката Аршак Галумян - премиер солист на Щатсбалет-Берлин, внася хореографска свежест и оригинален режисьорски прочит. Художник на декора и великолепните костюми е италианецът Салваторе Русо.

Постиженията на младата трупа под ръководството на примабалерината и педагог Силвия Томова са високо оценени от критиката. В ролите на Китри и Базил ще аплодираме звездите на Щатсбалет-Берлин примабалерината ЯНА САЛЕНКО и премиер солистът МАРИАН ВАЛТЕР.

Очарователната Яна Саленко – примабалерина на Щатсбалет-Берлин и Мариинския театър, Санкт Петербург, постоянен гост-солист в Кралската опера в Лондон, танцува на най-престижните сцени в света. Тя е предпочитан гост на различни фестивали. Балерината на два пъти е получавала наградата „Мис виртуозност“ на престижния фестивал DanceOpen в Санкт Петербург. Талантлива възпитаничка на Донецката балетна школа на Вадим Писарев, Яна Саленко дебютира на сцена като професионална балерина през 2000 г.

България

Икономика

Спорт

Димитър Илиев изпуснал шанс да играе в Челси

Димитър Илиев изпуснал шанс да играе в Челси

Надявам се скоро да дебютирам за националния отбор, призна Футболист №1 на България за 2019 г.

Футболист №1 на България за 2019 г. Димитър Ил...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...