Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб14122019

Брой 239, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75616 BGN ↓ 1 GBP = 2.31295 BGN ↓ 1 CHF = 1.78794 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Хари Арабян подчинява стъклото и метала

Хари Арабян подчинява стъклото и метала

Хари Арабян подчинява стъклото и метала

Галерия „Нюанс” представя Хари Арабян-„Стъкло и метал“, самостоятелна изложба.

От днес до – 17 декември на ул. Иван Денкоглу 42, София.

“Стъкло и метал” на скулптора Хари Арабян показва скулптури и функционални обекти, които разкриват различните свойства на стъклото като материал. Неговите произведения съчетават по неповторим начин приложни и изящни характеристики. Работата със стъкло, един от най-трудоемките материали, е свързана с множество противоречия.

Стъклото е трудно за обработване, своенравно. Технологията на “опитомяване” на стъклото е сложна и изискваща опит и търпение. В пълен противовес на изработката си, готовите произведения са нежни и ефирни, те ни най-малко не напомнят за тежката работа в ателието и жегата пред пещите. Хария Арабян умее да подчинява не само стъклото, но и метала.

В комбинацията от ефирното стъкло и благородни метали и полускъпоценни камъни се раждат и произведенията му. Арабян живее и създава като истински творец – смирено, далеч от суетата, той лее стъкла и извива метални конструкции в ателието си в село Ичера.

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

На 16 декември изплащат 750 млн. лева на земеделците

Държавен фонд “Земеделие“ /ДФЗ/ ще изплати 635 млн. лв., предвидени за плащания по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и 115 млн. за сх...

Прочети още:

Loading...