Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет06122019

Брой 234, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76296 BGN ↓ 1 GBP = 2.31541 BGN ↑ 1 CHF = 1.78387 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Над 170 събития в седмата Нощ на театрите в България

Над 170 събития в седмата Нощ на театрите в България

Над 170 събития в седмата Нощ на театрите в България

Над 170 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, “отворени врати”, театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро театър, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали, младежко творчество, изключително богата детска програма в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен ще предложи седмото издание на Нощ на театрите.

Кампанията е с послание „Ти променяш играта. Играта променя теб“ и е вдъхновено от взимната промяна, която се случва на зрителите и на изкуството. Над 1500 творци от различни театрални стилове стават част от европейската платформа в България и ще представят своите продукции в над 90 места в 18 града. Форматът няма аналог в България. Нощта развива програма от сутринта до полунощ, дава възможност за изява на институционален и алтернативен театър, привлича зрители и участници от различни възрасти. Всичко това прави Нощ на театрите мащабна и силна театрална инициатива.

Разходки и театрални срещи в София, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Хасково. Феновете ще имат възможността да надникнат зад кулисите на няколко театрални институции и да се срещнат с любими актьори – в София Народен театър “Иван Вазов“, Софийска опера и балет, Театър София, в Драматичния театър в Пловдив, в Операта на Стара Загора ще има среща с режисьорката Вера Немирова и екипа на „Африканката“.

В Театър София част от зрителите на „Палачи“ ще се качат на сцената, в Габровския театър ще има ден на отворените врати, в Хасково – разходка зад кулисите на театъра.

NТ Live на National Theatre London гостува с най-новата продукция на режисьора Иво ван Хове. В шест кина от веригата Cinema City в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас на 16 ноември ще има специални прожекции.

Джилиън Андерсън от “Досиетата Х“, спектакъл “Трамвай Желание“ и Лили Джеймс, са в главните роли на спектакъла “Всичко за Ийв“. Постановката разказва историята на Марго Чанинг. Истинската звезда на театъра. Тя е в светлината на прожекторите, винаги е била. И изведнъж се появява Ийв. Най-голямата й почитателка. Младата, хубава Ийв. Златното момиче, обикновеното съседско момиче.

Икономика

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Скок на световните цени на храни, най-голямо е при месото и растителните масла Повишената цена на свинското месо в магазините се обяснява ка...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Обаждат ми се хора, за да ме молят да се кандидатирам за президент на федерацията, разкри волейболната легенда

Дългогодишният член на Управит...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие