Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря16102019

Брой 200, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77303 BGN ↑ 1 GBP = 2.22296 BGN ↓ 1 CHF = 1.78078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Театърът в Ловеч представи премиера по Хайтов

Театърът в Ловеч представи премиера по Хайтов

Драматичният театър в Ловеч ще представи “Ако няма хубост...“ по Николай Хайтов, чиято премиера бе на 15 септември, когато се навършиха сто години от рождението на писателя.

Спектакълът представя две пиеси на Хайтов - “Пътеки“ и “Лодка в гората“, и е дело на Йосиф Сърчаджиев, който за четвърти път работи с ловешкия театър.

Конфликтите и днес са актуални, защото говорят за съпротивата срещу диктатурата. “Ей хора, трябва да се борим срещу диктатурата, това казваме с този спектакъл на публиката“, посочи Сърчаджиев. „Такива пиеси много са правени, но са важни за хората, за да разберат утрешния ден. Публиката иска да намери истински неща в пиесите, а тази ги има“, добави режисьорът.

В постановката участват Георги Трайков, Силвия Чобанова, Нина Суванджиева, Петър Стойчев. Сценографията и костюмите са на Надя Василева - Ковачовска.

България

Икономика

Спорт

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия стана третият отбор, който се класира на Евро 2020. “Сборная“ отвя с 5:0 Кипър в Никозия, записвайки седмия си пореден успех в гру...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки ден хищниците нападат домашните животни, а местните хора не могат да се...

Прочети още:

Loading...