Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет29052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „ТАНЦ ФИЛМ ФЕСТ” В НАВЕЧЕРИЕТО НА КИНОМАНИЯ

„ТАНЦ ФИЛМ ФЕСТ” В НАВЕЧЕРИЕТО НА КИНОМАНИЯ

“Танц филм фест“ представя първия чернокож артист, танцувал Ромео в Кралския балет в Лондон. Най-новите филми за класически балет и модерен танц ще имат премиерни прожекции от 24 до 30 септември в НДК. В афиша са общо 12 заглавия. Сред тях е филма “Юли“ за уникалния кубински танцьор Карлос Акоста.

В кино „Люмиер Лидл”, ще видим програма с игрални и документални филми, сред които ще има както премиерни, така и утвърдени заглавия.

Откриването е с филм, който се превърна в хит в програмата на миналогодишното издание на Киномания: „Рудолф Нуреев: Бялата врана” на 24 и на 30 септември от 19.00 ч.

Филмът проследява житейския път на един от най-легендарните балетни артисти. Режисьор е Ралф Файнс. Още един филм с участието на самия Рудолф Нуреев и Марго Фонтейн ще види публиката на 25 септември от 18.30 ч. Това е екранизацията на балета „Лебедово езеро”, с режисьор Трък Бранс. Когато постановката „Лебедово езеро” на Виенската опера е заснета, Марго Фонтейн е вече жива легенда, а кариерата на Нуреев тъкмо набира скорост. С присъщата си дързост, той ревизира каноничната хореография на Мариус Петипа и предлага своя версия на великия балет на Чайковски, извеждайки принц Зигфрид като доста по-равностоен партньор на Одета/Одилия. Самият Нуреев казва: „Танцувахме като едно тяло и една душа”.

България

Икономика

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...