Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18012020

Брой 264, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75112 BGN ↓ 1 GBP = 2.28832 BGN ↑ 1 CHF = 1.82124 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Носителите на “Грами“ - Джон Скофийлд и Джон Клиъри, ще свирят в Пловдив

Носителите на “Грами“ - Джон Скофийлд и Джон Клиъри, ще свирят в Пловдив

Носителите на “Грами“ - Джон Скофийлд и Джон Клиъри, ще свирят в Пловдив

Двама носители на “Грами“ - Джон Скофийлд и Джон Клиъри, са сред звездите на джаз феста от 31 октомври - 2 ноември в дома на културата “Борис Христов“.

Хедлайнерите ще излязат заедно на сцената, на 1 ноември. Легендарният китарист Джон Скофийлд и един от най-интересните певци и пианисти в историята на съвременния блус. С Джон Клиъри са дългогодишни приятели. Започват да свирят заедно през 2008 г., а от 2015 г. са първите им концерти като дует. Тази година те правят турне в Европа и САЩ.

Вечерта ще открие американският китарист и композитор Кърт Розенуинкъл, признат за един от най-влиятелните и оригинални джаз музиканти. Той има 11 албума, работил е с Ерик Клептън, Гари Бъртън, Джо Хендерсън, Брад Мелдау.

Началото на джаз феста ще поставят две дами. Откриването ще направи ексцентричната Мария Жоао, заедно с нейния дългогодишен музикален партньор - пианистът Марио Лажиня. Леко театрална, Жоао добива широка известност със своите вокални възможности, чрез които често вплита фолклор, авангард и електронна музика. Има 23 албума и сътрудничество с музиканти като Аки Такасе, Боби Макферин, Дейвид Линкс.

Вторият концерт на 31 октомври е на бас китаристката, контрабасистка и композиторка Линда Мей Хан О. Родена в Малайзия, но израснала в Австралия, в момента тя живее и работи в Ню Йорк. През последните 10 години сред най-търсените басисти на своето поколение.

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...