Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет04062020

Брой 103, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) “Евита“ на Андрю Лойд Уебър с премиера в Опера Пловдив

“Евита“ на Андрю Лойд Уебър с премиера в Опера Пловдив

“Евита“ на Андрю Лойд Уебър с премиера в Опера Пловдив

Бродуейската легенда “Евита“ на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс е музикална изненада на Опера Пловдив. Премиерата на мюзикъла с безсмъртния хит “Don't Cry For Me Argentina“ и наградената с Оскар песен “You Must Love Me“ от филма с Мадона е на 10 май от 19.00 ч. Правата за Пловдив са получени от фирмата на Андрю Лойд Уебър след продължителни преговори за всеки детайл.

Зрителите ще видят “Евита“ и на 17 май преди началото на Opera Open.

“Евита“ се играе над 40 години на Уест Енд Лондон и Бродуей САЩ и е преведен на 14 езика. С това той се нарежда сред най-известните мюзикъли в световен мащаб, заедно с “Исус Христос Суперзвезда“, “Фантомът на операта“ и “Котки”.

Първоначално “Евита“ започва като рок-опера албум през 1976 г., а по-късно е превърнат в мюзикъл. Сюжетът е може би най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте Де Перон - втората съпруга на Хуан Перон, първа дама на южноамериканската република, до ранната й кончина на едва 33 години. Нейната противоречива история е пресътворена на сцената на Опера Пловдив от режисьора Нина Найденова, хореографа Боряна Сечанова.

Диригент на “Евита“ е Константин Добройков, който познава спецификата на жанра от Бродуей и с голям успех подготви заглавията “Човекът от Ла Манча“, “Исус Христос Суперзвезда“, “Коса“.

Изненада зе участието на актьора Стефан Вълдобрев, който ще изпълни една от главните роли - тази на Че, пресъздадена на големия екран от Антонио Бандерас.

Ролята на Че готви и певецът Виктор Ибришимов след успешната му изява в премиерата на “Кабаре“. За ролята на Евита са поканени Рейчъл Роу и гласовитата пловдивчанка Юлия Йорданова. В образа на президента Перон, който е сериозно вокално предизвикателство, ще видим Георги Султанов и Атанас Сребрев, а останалите централни роли се изпълняват от Марк Фаулър, Момчил Караиванов и Станислава Момекова.

България

Отиде си голямата приятелка на България, кубинката Тересита Капоте Камачо

Отиде си голямата приятелка на България, кубинката Тересита Капоте Камачо

Почина дългогодишният посланик на Куба в България от близкото минало Тересита Капоте Камачо. Нейно превъзходителство издъхна на 77 години, с...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Loading...

Земеделие

Loading...