Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Швейцарски младежки симфоничен оркестър представи “На изток от Алпите“

Швейцарски младежки симфоничен оркестър представи “На изток от Алпите“

Швейцарски младежки симфоничен оркестър представи “На изток от Алпите“

Кон­церт на Швей­цар­с­кия младежки сим­фоничен оркес­тър от град Берн с диригент Дружелюб Янакиев и със солисти — извес­т­ния кавал­джия Теодосий Спасов, пианиста Ивайло Ковачев и Борис Динев — ударни, се със­тоя на площад “Свобода“ в Русе.

Кон­цер­т­ната прог­рама бе под мотото “На изток от Алпите“, в нея звучаха “Унгар­ски танци“ от Бела Бар­ток, “Румън­ска рап­содия 1“ от Джор­дже Енеску и “Ръченица“ от Петко Стай­нов.

Оркес­търът е основан през 1987 г. и с годините дава въз­мож­ност на млади музиканти да свирят сим­фонична музика на все по-високо ниво. От 2008 г. музикал­ната фор­мация пред­с­тав­лява Швей­цария в Европейс­ката федерация на национал­ните младежки оркес­три (EFNYO).

С кон­церта се пос­тави начало и на петото издание на фес­тивала и академия “Алегра“, която събира в Русе 80 млади таланти от 20 страни. Ще има и осем майс­тор­ски класа — по виола, чело, камерна музика, пиано, клавирни дуа, тром­пет и два по цигулка. Прог­рамата включва и 15 кон­церта за русен­с­ката пуб­лика.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие