Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт13112018

Брой 218, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.7362 BGN1 GBP = 2.23363 BGN1 CHF = 1.72047 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Швейцарски младежки симфоничен оркестър представи “На изток от Алпите“

Швейцарски младежки симфоничен оркестър представи “На изток от Алпите“

Швейцарски младежки симфоничен оркестър представи “На изток от Алпите“

Концерт на Швейцарския младежки симфоничен оркестър от град Берн с диригент Дружелюб Янакиев и със солисти — известния кавалджия Теодосий Спасов, пианиста Ивайло Ковачев и Борис Динев — ударни, се състоя на площад “Свобода“ в Русе.

Концертната програма бе под мотото “На изток от Алпите“, в нея звучаха “Унгарски танци“ от Бела Барток, “Румънска рапсодия 1“ от Джордже Енеску и “Ръченица“ от Петко Стайнов.

Оркестърът е основан през 1987 г. и с годините дава възможност на млади музиканти да свирят симфонична музика на все по-високо ниво. От 2008 г. музикалната формация представлява Швейцария в Европейската федерация на националните младежки оркестри (EFNYO).

С концерта се постави начало и на петото издание на фестивала и академия “Алегра“, която събира в Русе 80 млади таланти от 20 страни. Ще има и осем майсторски класа — по виола, чело, камерна музика, пиано, клавирни дуа, тромпет и два по цигулка. Програмата включва и 15 концерта за русенската публика.

България

Икономика

Спорт

Свят

Краят на Американската мечта

Краят на Американската мечта

Трябва да си дълбоко заспал, за да вярваш, че всеки има шанс в страна, в която 1 процент от населението притежава 50 процента от богатствата...

Прочети още:

Loading...

Земеделие